Friday, December 27, 2013

Pedih

pedihnye..tak boleh cakap baik2 ke? jangan fikir diri je.. orang lain pun ade perasaan jugak.. bukan orang x boleh faham...

Sunday, November 3, 2013

Aku kecewa

sedih...sakit... pedih.. kesal...
semuanya bersatu..
kalau lah aku jumpa orang yang betol..
yang tahu menghargai...

Thursday, October 31, 2013

This is my LOVE story


Berulang kali ku cuba mengerti
Namun kau tak pernah untuk menyedari
Walaupun akhirnya semua kan berlalu 
Hadapi kenyataan 
Biarpun penuh berduri 
Harusku hadapi 

Tuk sejenak diri lupakan problema
Agar lepas dari segala prasangka 
Aku cuba berlari 
Ikuti langkahku 
Menyongsong matahari 
Biarlah kan ku tempuh 
Jalan hidup sendiri 

Tanpa engkau lagi ingin kubuktikan semua
Bahwa diri ini bukanlah sekadar 
Boneka yang dapat kau jadikan mainan 
Resahku kerna dia
Kesalku kerna dia 
Harapan hidup berdua 
Ternyata sia-sia 

Resahku kerna dia
Kesalku kerna dia 
Lebih baik putus saja 
Daripada tersiksa 
Hidupku jadinya 
O...O...O... 


Sumber : SINI

Tuesday, September 10, 2013

My GF is a Gumiho



Gumihi yang menjelma menjadi perempuan comel..ya, sangat comel..!!! Dia jatuh cinta pada seorang lelaki. Malangnya, lelaki itu hanya memandang dia sebagai gumiho (musang). Walau macam mana pun, dia tetap mencintai lelaki itu..sehingga ingin menjadi manusia sejati.

Tapi, untuk menjadi manusia sejati, banyak sakit perit dan kesusahan yang perlu dia hadapi. But the endingnya, mestilah sesuatu yang happy kan.. =^_^=

*perlu ke jadi macam gumiho ni untuk mengejar lelaki yang kita suka? hmmmm...

Tuesday, July 9, 2013

Demi Dia

i dont get it.. why people suka kritik orang ha? bukan apa, bila aku google DEMI DIA, semua dok cakap yang ELFIRA LOY kena kritik sebab lakonan dia dalam drama tu.. as a wife..



bagi aku, ramai je budak-budak sekarang yang kawin muda... muka budak lagi dah jadi bini orang kan.. so, what the matters?? Aku rasa benda ni biasa je.. Peliklah pengkritik ni.. huh! ;p

Friday, June 14, 2013

MOVIE


banyaknya movie yang best2 keluar sekarang.. yang mana satu nak tengok dulu..huhu~
rasanya macam semua pun nak tengok.. #tamak

but the mostly wanted want to watch NOW YOU SEE.. macam best je..wohooo!!

    

*Sabtu ni g tengoklah =)









Saturday, May 18, 2013

25

i already 25 this year... cant believe it.. rasanya macam baru smlam aku habis sekolah rendah.. then masuk high school.. banyak benda yang aku dah lupa. my dreams masa kecil.. terbiar mcam tu je..

tetiba aku rasa sunyi... sunyi sangat.. i need someone.. tapi tak tau cmne.. hati yang sunyi.. atau roh yang sunyi dengan amalan?

Monday, May 6, 2013

Merpati

sendu sendirian...blank...
tiada bunyi apa pun melainkan bunyi kipas
aku duduk termangu atas kerusi
merenung kawanan merpati membuat aksi

alangkah gembiranya merpati itu mengipas sayapnya
dengan harapan sang betina tergoda padanya
malangnya..sang betina melarikan diri.. menjauh
sang jantan terus mengekori sang betina
tiba-tiba muncul sang lawan
mengejar sang betina yang sama
lalu sang betina pergi ke langit biru
tinggallah sang jantan memburu sang betina yang lain


Saturday, April 13, 2013

andai dia untukku..

ya allah...aku suka padanya.. :)

Friday, April 12, 2013

its him

okey..i dont know how..but i think, its him.. hahaa.. yes!! i have confidence bout this.. then, we will see.. ^,^

Thursday, April 11, 2013

^,~

Malam semakin larut..tapi mata ni masih belum mengantok...biasanya time macam ni dah tido dah...alahai...

tido..tido..tido...

Saturday, February 9, 2013

Suka suki Update ;p

Lama tak update..since my lappy move to dungun..huhu

Sekarang ni banyak sangat drama Melayu based on novel. Sampai muak tengok iklan dorang je. Novel kalau baca, mula-mula gaduh, tak in love, hate each other but in the end, in love pulak. Then, getting married. Ughhh!! The reality is not like that!

Bukan semua pergaduhan between man and woman tu ending dia getting married. Ada je yang sampai mati pun hate each other. Tak pun, not married to each other. Ape jadahnya semua cerita nk ada sweet story line..?? Motif?? Aku tengok pun menyampah. Terus takde mood nak tengok drama melayu sekarang.

 

Tak percaya wujudnya cinta macam ni.. Tak percaya lelaki mampu mencintai wanita sepenuh hati. All bullshit! Typical malay's man not so romantic after married. But before married YES!! Terlebih romantik!! Apa nak semua diturutkan..but bila dah terima akad nikah tu, hahahaa~ REAL LIFE begin.. =) Susahnyalah aku nak percaya pada cinta SANG LELAKI ni..heh! ;p (sorry guys)