Thursday, July 28, 2011

10 perkara untuk memenangi hati saya (Hari kesembilan)

Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka
Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci
Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang
Hari kelima : 10 hajat

Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir

Hari kesembilan


Terima aku seadanya..baik buruk (love me as i am)
Manusia kan banyak cacat cela nya..so i am..aku banyak kelemahan. So, terima kelemahan aku tu.. Jangan comment aku and jangan suruh aku berubah..kalau suruh ubah perangai dari yang buruk ke baik tu xpela.. =)

Caring
Mana-mana gurls pun nak lelaki yang caring kan..tipu la cakap tak.. Camtu jugak aku..

Pandai sesuaikan diri dengan membe aku
Aku ada membe yang agak gila-gila.. Hopefully dia dapatlah adapt perangai membe aku ni.. Kalau tak dapat, aku tak tau lah camne reaksi aku.. Jangan suruh aku pilih dah la..huhuuu~

Sense of humor
Aku sukakan lelaki yang pandai melawak..tapi bukan lawak bodoh ok! And aku annoying dengan orang yang tak reti bergurau..!! Aku ada pengalaman dengan orang mcm ni.. even kita bergurau, dia taking serious.. Tak macho ok!!

Tidak buat aku cepat moody/bosan
Aku ni boleh di katakan cepat berubah mood. Tapi dengan rakan-rakan payah aku nak tunjukkan.. Sebab aku ni jenis menjaga hati rakan.. Tapi untuk si dia, aku tak tau aku macam mana.. Mungkin si dia yang kena jaga hati aku..hahaa~ kejamlah pulak..

Tidak mengungkit
Ni yang paling aku menyampah! Apa yang dia buat untuk kita, dia akan ungkit.. Bukan kita suruh dia buat pun.. Ni biasa happen bila bergaduh or selisih pendapat.. Muak la orang macam ni!! Kan aku dah emo...

Ingat hari lahir 
Aku suka orang ingat birthday aku.. Bagi aku, kalau orang tu ingat birthday kita meaning kita ni bermakna padanya. Macam parent aku ingat birthday aku..heehe~ Kalau ada kawan-kawan yang tak ingat tu aku boleh maafkan..(but not my best friends!! sedih kalau takde msj bday dari dorang) tapi kalau si dia yang lupa pun boleh mendatangkan marah dan juga sedih..isk..isk..


Pandai ambil hati
Yang penting ni.. Pandai ambil hati family aku.. Belanja makan ke..shopping ke..melancong ke..ahak!! Parak! Hormat orang tua and tak kekok dengan family aku.. Penting ok! Aku?? Entah boleh entah tidak..huhuuu~


Surprise
Yang paling aku suka..! Aku sukakan surprise.. Tapi janganlah melampau sehingga membuatkan aku kena heart attack!

Banyak lagi cara nak memenangi hati aku..aku ni simple je orangnya..*senyum* Aku pun tak tau nak bitau camna lagi..ahak!!

Wednesday, July 27, 2011

10 lagu kegemaran saya (Hari kelapan)

Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka
Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci
Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang
Hari kelima : 10 hajat

Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir


Hari kelapan

1.  Warisan - Jasa Bonda
Lagu ni boleh mengbangkitkan mood kita nak-nak time down. Ingat mak ayah sometimes help us memotivasikan diri kan.. =)) 

2.  Search dan Wings - Gemuruh
Layan lagu lama ni best compare dengan lagu sekarang. Lagi-lagi aku memang suka rock klasik!

3.  Rahim Maarof - Cinta Kristal
Lagu ni aku jatuh cinta lepas tengok Hantu Kak Limah Balik Rumah..kan ada Awie nyanyi tu.. And also lagu favourite aku karoke..hahaaa~

4.  Cristina Aguilera - Genie in The Bottle
Layan dengar lagu lama-lama ni.. Ni masa dia muda lagi kan..ahak!

5.  Cristina Aguilera - Hurt
Lagu ni pasal dia menyesal ignore ayah dia masa hidup. Padahal ayah dia banyak bantu dia. Aku suka layan lagu ni tika mood sedih..

6.  Rihanna - Good Girl Gone Bad
Aku suka lagu ni.. usah ditanya mengapa.. hanya suka.. Mungkin muziknya..

7.  J.Lo feat Pitbull - On the Floor
First time dengar lagu ni aku terus jatuh cinta. Lagu ni lagu lama kan? Tajuk dia aku x tau..kalau sesiapa tau beritau la aku.. Opening dia aku suka sangat! Since aku tadika.. Sebab aku suka muzik opening tu, otomatiknya lagu ni menjadi favourite aku..gagaaa~

8.  B.E.P - Just Cant Get Enough
Kebanyakkan lagu BEP aku suka.. Aku suka Fergie. Lagu dorang ni ada maksud. 

9.  OST Nana - Kurai Namida
Disebabkan aku suka sangat cite Nana ni..sume OST dia aku suka..!! Aku bukan otaku.. Aku suka pada certain anime je.. And Nana memang best!!

10.  OST Cinderella's Sister - Calling Out
Lagu ni sayu je. Biasanya aku dengar waktu malam.. Cite dia aku tak tengok habis pun.. Tapi lagu ni aku memang layan.. 


Sunday, July 24, 2011

10 orang terpenting dalam hidup saya (Hari ketujuh)

Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka
Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci
Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang
Hari kelima : 10 hajat

Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir


Hari ketujuh

Mak
Tanpa mak takde lah aku kan.. Mengandung selama 9 bulan tu ingat senang ke?
Lahirkan kita, antara hidup dan mati.. Love u mom!

Ayah
Takde ayah tak jadi lah kita kan. Bertungkus lumus mencari duit.
Membesarkan kita dengan kasih sayang, walaupun dia tak pandai nak show off his love. Sayanggggg ayahhh!!

Siblings
Teman sepermainan ketika kecil! Mandi bogel sama-sama...haahaa~
Kakde, syiera, miss all moment when we still kids...

Best friend
Teman ketika sekolah.. Rehat sama-sama, makan sama-sama, pergi sekolah sama-sama,
ponteng sama-sama..errr... Selama 10 tahun berkawan, kau tak pernah lupakan aku. Susah senang
kita bersama. Dari kau belom transform hinggalah kau dah transform..hahaa
Thanks for being my friend until now Julie. Muaaahhhh!!





Kawan-kawan
SuSu, Tata, Sasan, Syura and lain-lain. Tanpa korang mungkin aku keseorangan di kampus.
Sentiasa mencerikan hari-hari aku dan membantu aku ketika susah. Keep in touch ok!! Mmmuuahah!

Future husband
Yang ni penting jugak..but buat masa sekarang abaikan dulu..hehee

Future kid
Teringin sangat nak ada anak.. Kalau la boleh ada anak tanpa kawin, memang aku dah ada sorang kot sekarang..err..i means after aku dah stable ada kerja, rumah and not stay with my parents..huhuuu~

Cukup lah 10 kan..errr...extra satu xpekan...hehee~
*my parent x suka bergambar..xde pic utk dorg..*


Friday, July 22, 2011

10 perkara yang mesti ada dengan saya (Hari Ke-6)

Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka
Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci
Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang
Hari kelima : 10 hajat

Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir


Hari Keenam
Ke mana-mana aku pergi aku mesti bawa beg serba guna aku ni..benda yang aku selalu bawa ke mana-mana adalah...jeng..jeng...jeng....

 #1.  Henfon
Takde henfon macam x lengkap pulak nak kuar rumah.. In case ada emergency boleh la terus call sape-sape kan..zaman sekarang kan dah x selamat...huhuuu~

 #2.  Dompet
Dalam dompet la kite letak money, id card, sumer jenis card, resit-resit lama..(erk!)

 #3.  Jam tangan
Tanpa jam susah aku nak agak masa..Nak kuarkan fon semata-mata tengok jam pun rasa malas.. Maklumla henfon mahal sangat...ekekee!

 #4.  Duit
Yang ni memang wajib ada kalau nak kuar.. Walaupun hanya RM10..hahaa~

 #5.  Eyeliner
Yang ni ntah camne boleh ada dalam beg aku..tapi tanpa eyeliner aku macam budak skolah.. ni bukan aku kata oke..bila aku pakai eyeliner baru nampak matang sket.. sket jela!

 #6.  Gincu
Benda ni bukan la wajib sangat tapi memang aku bawa jugak kalau nak kuar rumah.. Bila rasa gedik nak pakai, aku pakai la.. kalau rasa malas, x pakai jugak!

 #7.  I/C
Disebabkan aku tak suka kan pendatang asing dengan izin atau tanpa izin, dengan bangganya aku bawa ic card aku ni untuk membezakan aku dengan mereka ni.. Aku warganegara sah oke!!

 #8.  Kad bank
In case duit tak cukup ke ape ke kan, boleh la cucuk kat mana-mana ATM yang berhampiran.. tapi ade ke duit dalam bank tu cik akak oii??

 #9.  Kunci rumah
Mesti bawa sebab kadang-kadang aku balik lambat.. parent aku dah masuk tido..takkan nak kejutkan mak aku suh bukak pintu kan... tapi kalau pintu tu berselak, nak x nak kena jugak la aku kejutkan mak aku dari tido..huhuuu~ sory mak!

 #10.  Panty Linear
Yang ni saje bawa sebab mana la tau tetiba kena ke..at least ada benda untuk lapik kan..err.. perlu ke aku explain???



Thursday, July 21, 2011

10 hajat (Hari kelima)

Miss one day...ahak!


Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka
Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci
Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang
Hari kelima : 10 hajat

Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir

Hari kelima

#1.    Teringin nak ada own family cepat-cepat. Ada suami macam pelakon korea (hensem dan comel) and also anak-anak yang comel! (3 impian dalam 1 situasi..hehee)
 + aku =

#2.    Dapat latest gadjet diidamkan tanpa perlu bersusah payah.. Contohnya sekarang sangat inginkan henfon xperia arc.. Ada sesiapa nak belanja??

#3.    Aku nak ada kereta sendiri supaya senang aku nak travel mana-mana. Dengan kereta tu jugak aku nak pusing satu Malaysia ni. Untuk melancong aku memerlukan duit yang banyak supaya senang nak check in mana-mana hotel atau chalet..*Teringinnya la..* Yang ni aku nak alone sahaja..so kena buat sebelum kawen =)

#4.    Aku nak ada rumah sendiri. Hopefully aku dapat capai hajat ni before married. 


#5.    Finally aku nak jadi wanita bekerjaya yang mana gaji lebih dari 4k.. Macam-mcam aku boleh buat nanti dengan gaji yang besar tu..*Alahai* Bolehla aku tolong parent aku nanti.. Macam-macam aku nak bagi kat parent aku, adik-adik aku, famili aku, bestfriend aku. Macam-macamlah!!

Macam dah lebih pulak wishes aku ni...hehee~ Kalau ikutkan hati banyak lagi yang x list ni =p

Tuesday, July 19, 2011

10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang (Hari Keempat)

Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka
Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci
Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang

Hari kelima : 10 hajat
Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir



Hari Keempat

  1. "Dah lama saya tunggu awak tau..kenapa lambat sangat?"
  2. "Terima kasih kerana selalu berada di sampingku ketika aku amat memerlukanmu."
  3. "Bila tak jumpa kau aku rindu padamu." Setiap perlakuanmu yang gila-gila tu membuatkan aku tersenyum.
  4. Kini agak suram berita darimu. "Adakah kau sihat atau tidak?" Ingin aku bertanya kabarmu tapi aku malas berbuat demikian..*malu*
  5. "Aku banyak berbuat salah padamu, tolonglah maafkan diriku yang tidak sempurna ini."
  6. "Thanks for complete my life."
  7. "I love u so much!"
  8. "Tolong cari duit banyak-banyak, sebab aku taknak hidup susah."
  9. "Boleh tak berikan saya anak lelaki?" Aku sangat mengharapkan anak sulung adalah anak lelaki supaya aku boleh bergantung harap padanya bila dah tua.
  10. And lastly bila dah tua, aku harap sangat yang kami tidak dicampakkan ke rumah orang-orang tua.. "Awak, saya masih ingin bersama dengan awak."


Susah jugak nak pikirkan 10 perkara yang ingin kita luahkan pada seseorang ni..mengambil masa aku dari pagi hingga ke malam...fuh! Tapi 10 perkara ni memang aku nak ucapkan pada seseorang.. Siapa orang itu? Aku pun masih mencari..heheee~


10 perkara yang saya benci (Hari ketiga)

Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka
Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci

Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang
Hari kelima : 10 hajat
Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir


Hari ketiga

  1. Bersukan ---> sangat tak suka di ajak bersukan macam lari, jog.. tak suka! tak suka!
  2. Internet slow ---> menyakitkan hati! Kena tunggu lama tau loading tu...arghhhh!!!
  3. Orang yang mengajuk cakap ---> sangat annoying ok! Bila kita cakap dia ajuk..ingat comel ke buat macam tu??! Macam orang terencat tau x..orang terencat pun tak buat macam tu..
  4. Astro ---> Tak suka astro yang suka suki nak menaikkan bil.. Dah la macam-macam rancangan ada lepas tu kena subscribe..waa~ x adil sungguh!!
  5. Orang kaco tido ---> Pantang betol aku sedap-sedap tido orang dok kaco. Usik sini, usik sana..!! Kalau nak kejut aku, panggil nama goyang badan aku sket dah la..jangan dok cuit sana cuit sini ok!!
  6. Amir RajaLawak ---> eh! Sapa kata saya benci dia ni?? Lawak dia la yang paling best! Tak macam tu?? *ketap gigi*
  7. Pendatang asing ---> Ramai sangat diorang ni kat negara kita ni sampai kes jenayah pun dah semakin tinggi.. Sangat menyakitkan hati! Macam bukan duduk kat negara sendiri..grrr!
  8. Cerita indon ---> Pelakon comel-comel tapi banyak sangat zooming ke muka pelakon. Pastu kalau watak jahat tu suka buat muka puas hati terang-terangan, yang lain tak nampak ke hah??!
  9. Politik ---> gajah sama gajah bergaduh, kancil mati tersepit (betol ke pepatah aku ni??) Bukan ke kita kena sama-sama bergabung membangunkan negara? Bukan menjatuhkan satu sama lain..
  10. Berpantang makan ---> Apa pun tak boleh..arghhh!! Tensionnye bila tak dapat makan apa yang kita nak makan...huhuuuu~

Sunday, July 17, 2011

10 Perkara yang saya suka (Hari ke-2)

Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka

Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci
Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang
Hari kelima : 10 hajat
Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir

Hari kedua
  1. Game cari barang tersembunyi. Bila dah main game macam ni, x sedar hari dah malam. Ralit sangat!
  2. Drama korea ---> sebab pelakon dia comel n hensem2!!
  3. Air terjun ---> sebab ia mendamaikan.. *pejam mata bayangkan berada di air terjun* =))
  4. Komik ---> blaja dari bestfriend. Sampai sekarang dah berkoleksi komik sampai x tau nak simpan mana dah...huhuuu~
  5. Tido ---> nikmat yang tak terkata!
  6. Kemeja ---> pantang nampak kemeja mesti nak beli! Tapi patung tu pakai nampak lawa, bila aku pakai kenapa x lawa??
  7. Kasut ---> ada ke gurl yang tak minat kasut?? Kalau jalan-jalan nampak kasut mesti nak try walupun tak beli.
  8. Surf internet ---> kalau dah online, macam-macam bukak. FB, movie, drama, ym, skype..pendek citer macam-macam ada kat internet!
  9. Jalan-jalan ---> selalu ikut kawan jalan-jalan naik kereta. Taknak naik bas! heheheh~ Impian, nak pusing 1 malaysia ni dengan kereta sendiri =))
  10. Kek blueberry ---> sangat suka makan kek! Kalau ada xtra money, mesti beli kek blueberry makan 1 famili..heheh~


Saturday, July 16, 2011

10 Perkara Tentang saya (Hari pertama)

Just for fun =)

Hari pertama : 10 perkara tentang saya
Hari kedua : 10 perkara yang saya suka
Hari ketiga : 10 perkara yang saya benci
Hari keempat : 10 perkara yang ingin saya cakapkan pada seseorang
Hari kelima : 10 hajat
Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya
Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya
Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya
Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya
Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir




Hari Pertama

1. Banyak nickname.. kawan skolah panggil Syamira, kawan kampus panggil Syami, famili panggil   kak long @ Mira...  =)
2. Suka makan.. Tapi tengok pada selera. Kalau selera ada, boleh makan sampai 2-3 pinggan nasi.. Selera besar!! Kalau xde selera, kadang-kadang x makan langsung walaupun dok rumah.. =)
3. Di gelar SUMERE sebab suka tengok citer korea n jepun..sangat suka!! =)
4. Tak suka tunggu orang.  =(
5. Sukakan hujan.. =) Rasa damai je...
6. Kena chicken pox 2x..huhuu~
7. Jenis yang memendam perasaan..hipokrit! =p
8. Mempunyai bestfriend yang sangat rapat..sayang kamu!!
9. Suka online sampai tak tido malam..not healthty!
10. Seorang yang tak pedulikan hal sekeliling.



Monday, July 11, 2011

I love u but i hate u

hei..perlu ke everything i tell u?? And kemudian ko nak jaja cerita aku ke? OMG!! Perangai ape kau ni?? Im sick of u tau tak..!! Bosan...rimas..!! Before ni x pernah ada orang nak caring dengan aku macam tu sekali,, tup tup now u show so caring.. Apa yang kau mahu sebenarnya?? Arhhh!! Tolonglah!! Simpan je caring kau tu.. i dont need it.. Aku tak tau nak cakap apa dah pasal kau ni. Salah sikit nanti kau merajuk pulak. Aku bukan jenis yang baik hati macam kau sangka.. Aku hipokrit.. Depan kau aku cakap lain, dalam hati aku kau x tau kan... So, dont expect aku ni baik sangat.. Aku suka berkawan dengan kau, but sometimes aku menyampah dengan perangai kau.. Aku tak mahu kehilangan kau.. so, jangan buat aku menyampah dengan kau.. i love u but at the same time i hate u.. i dunno how to describe..


I hate myself because i hate u



Monday, July 4, 2011

Bercouple Atau Jual Mahal

Salam


Ikutkan couple tu salah dari hukum islam..lagi-lagi jika hanya berdua-duaan..kerana ia akan mengundang 'orang' ketiga.. So, aku yang masih single ni better la dari couple.. Hurmm~ *tersenyum*  Bukan aku yang taknak berdua, tapi mungkin aku belum bersedia dari segi mental.. Lagipun, banyak tanggungjawab yang kena hadapi bila dah berdua kan.. Dah ready ke nak pikul tanggungjawab tu semua??

Banyak kali aku memikirkan perkara ini.. Sebenarnya agak sukar untuk menepis rasa ingin dicintai tapi bila memikirkan tanggungjawab tu, agak terbantut untuk berangan lebih..huhuuu~ Apa-apa pun, aku lebih suka menunggu mr.right muncul..*gelak gedik* Waktu tu, mungkin aku lebih bersedia dari segi mental dan fizikal..

Artikel ni membuatkan aku nak post pasal ni.. -----> Bercouple Atau Jual Mahal