Monday, June 27, 2011

Santau oh santau

Salam,

Aku dah lama nak cakap pasal benda ni..tapi sokmo terlupa nak tulis post huhuuu~ Santau bagi aku sesuatu yang menjijikkan, keji dan klebih kepada pengecut. Sesiap yang antar santau pada orang lain memang pengecut!! And biasanya benda ni terjadi di kalangan orang MELAYU!! Bukan aku nak condemn tapi its the truth! Ni sebab dorang ni ada sifat hasad dengki dengan orang lain. Tak boleh tengok orang lain senang sikit, mula la nak hantar itu ini..aku tak cakap semua orang macam ni..just certain people yang takde pedoman je.. Tak ingat tuhan!

TANDA TERKENA SANTAU

 
Bila terkena santau, kesan bisanya akan memberikan beberapa tanda, antaranya tubuh mangsa akan terasa seram sejuk ketika matahari mulai terbenam. Kebanyakan mangsa juga sukar untuk tido malam kerana diganggu ketakutan. Santau juga akan menyebabkan mangsanya sering terjaga pada tengah malam kerana mengalami pelbagai tekanan.

Badan mangsa juga akan mengalami kesakitan - seluruh sendi akan terasa bisa dan mengalami batuk yang tidak berkahak.

Tekak mereka mudah terasa perit, kadang-kadang mengalami rasa loya serta terdapat kesan merah di bahagian bawah kelopak mata.
 
Tanda lain - kuku kelihatan melengkung dan kebiruan.

*sumber dari sini


Thursday, June 23, 2011

About someone..

Salam sejahtera....

Dah lama aku nak perkatakan soal ini..dah lama.. I know dia ni dah lama..agak lama. But the thing is its very hard to believe dia ni. I dunno why.. Maybe, sebab banyak kali aku dapati dia ni menipu aku. Actually takde effect pape pun kalau dia menipu but lie is a lie kan. Apa yang dia cakap memang aku payah nak terima pakai. Not all la..mana yang bagi aku boleh diterima, aku terima. Maksud aku di sini bukan kata-kata jenis nasihat. Tapi jenis yang nak menampakkan diri kita ni sama dengan orang lain. Berbelit aku nak explen kan..haharharr~~

Camni, apa yang aku perasan la dia ni kan..apa perkara yang kita buat, nakal ke, baik ke, jahat ke, mesti dia nak sama dengan kita. Contohnya la kan, aku pernah daki bukit rajah kat tempat aku..then dia pun akan kata dia pernah daki bukit kat area rumah dia..see that? Dia mesti nak sama dengan kita..and somehow dia nak lagi up lagi kita..lagi better dari kita. Tu la maksud aku..and somehow aku rasa annoying dengan dia ni. Aku tau aku tak patut rasa macam tu but i cant make thit feel disappear. Yang aku perasan lagi, dia ni selalu nak nampak lagi better from anyone else. Sampai aku rasa kerdil sangat dengan dia ni..but ni masa aku mula-mula kenal dia la..and now aku tak rasa kerdil dah.. Aku rasa macam besar sangat bila dengan dia ni..harharharr~

Aku tau dia pandai..aku ni kurang pandai.. Kau kawan aku, apa point ko nak bila kau cerita benda-benda macam ni? Kau nak aku respect kau ke yang kau ni lagi bagus dari aku? No lah..dah lama aku tak percayakan kau..apa yang kau cakap tu aku hanya buat-buat berminat sebab aku nak jaga hati kau.. Aku kejam? Memang aku kejam.. Aku kejam dengan caraku.. Aku hipokrit? Ternyata terang-terangan aku memang HIPOKRIT! Yang paling aku menyesal, aku rasa aku tak patut ceritakan rahsia aku pada kau.. sebab aku PASTI kau bukan seorang penyimpan yang bagus. Tapi benda dah jadi, biarkan jela.. FYI, aku sayangkan kau sebab kau kawan aku..if not, takde la aku bersusah payah nak jaga hati dan perasaan kau kan. But certain thing aku rasa kita tak patut cakap direct because i dont want to loose friend like u. Aku nak suruh kau ubah perangai kau, aku rasa aku tak layak nak berbuat demikian. Terpulang pada kau.. Aku senang dengan caraku begini. I hate u but also i love u..

Monday, June 20, 2011

Im sorry

Salam...

Banyak benda yang berlaku setiap hari. Setiap yang berlaku tu bagi aku ada hikmahnya. Cuma apa hikmahnya kita masih tergapai-gapai mencarinya. Aku sebenarnya serabut dengan semua orang. Kau kena buat ni..kau kena buat tu.. Aku dah penat nak ikut apa yang orang suruh. Aku nak ikut apa yang hati aku hendak. Benda yang tak menyerabutkan aku.

Sweetheart,
Im always love you. But sometimes your word are very hurting me. I dunno..maybe the truth is always hurting. Aku tak nafikan apa yang kau buat tu betol..and i admit i miss all the things we made before. But, little thing have change. I dunno how to explain..but i really hope that u will understand me as FRIEND. There have something that I cant share with u..y? Because i dont want lose my best friend. The truth is..i think u and i have change..we cant go like before. I ingat lagi my point before join, just to take care of myself, nothing else. Please, i just wanna my friend back..yang boleh terima aku seadanya..yang mengenali aku sebenarnya. Not someone else yang always talk about something else..maybe i not like u..so passionate!

Actually, banyak benda yang i terasa dengan u..but i just ignore because i love u. Bila kita terasa apa yang orang tu cakap or do to us, that means that person is very meaningful to us. Kalau tak, kenapa i nak terasa dengan u kan..ehehee~ We dah kurang spend time together..that y we semakin kurang mesra. Jumpa jika ada perkara saja. Ok, abaikan saja..aku dah penat nak cerita perkara yang touching2 ni...

Ist ur post is for me?

Baby,
Thanks for always b at my side. Even my decision is wrong or right..i have to learn from mistake right? People not perfect. Im not perfect. I made mistake. And now u correctly me. I dont mind whatever people said bout u. I know u very well. If u lie to me..i also trust ur lie. U always said i is no naive, but thats only in ur eyes. People think im is stupid, dont know anything, always make mistake..but u..know me..help me.. Sometimes memang i terasa dengan u..i admit it deep in my heart..not to u..heh! I tak mahu u berasa bersalah. I selalu kena dengan u..but that how u help me..when im in trouble, u always there..kadang-kadang i malu nak mintak tolong dengan u..sebab dah banyak sangat u tolong i..and now, i mintak lagi tolong dengan u..hikhikkk..

Thanks always b at my side..

Tuesday, June 14, 2011

Untuk peringatan bersama

Saturday, June 11, 2011

Aquarius =)




Aquarius Deep Inside:


Aquarius are in search of wisdom, they are very observant and they can gather their information objectively because emotions do not get in the way, they seem to be above emotions altogether and when they speak, they speak the truth. Sometimes it may be shocking or painful because of their disregard for the feelings of others, but they intend no harm, they call it like they see it and do not emotions cloud their judgment, they are very detached from emotion. It is not that Aquarius are unemotional, they just to not trust their emotions so they incorporate them into their ideas of who they are. As a result, if someone does not agree with their ideas, Aquarius sometimes takes it personally, not as much as other zodiac signs however as Aquarius is intellect driven and not emotionally driven. Sometimes they wonder if there is something in life that they are missing because they do not feel like other people feel. This does not necessarily prevent them from being involved in intimate relationships, they are capable of this but the person on the other end will always notice an air of detachment from Aquarius. Aquarius wonders 'why?' so much that they can question their existence. They wonder if what they are doing is useful, they want other people to notice them and appreciate them, this is caused by underlying insecurities that wonder if other people accept them for who they are but these are never brought to the surface because to an Aquarius, it does not matter that much because they know that they are special.



Aquarius in a Nutshell:

Aquarius is the sign of visionaries, unconventionality and intellectual independence. Aquarius are the people who deviate from the crowd and go their own way. They are always after intellectual stimulation, constantly discovering something new, forming new opinions and stubbornly traveling their way regardless of what other people think. Aquarius are filled with paradoxes, they are interested in the opposite ends of the spectrum, they like to be alone yet are social butterflies, they like to experience both sides and see both opinions as they formulate new ideas with their forward thinking, active mind. Aquarius have a 'live and let live' policy where everyone is free to be themselves, an Aquarius never judges others because as human beings, we are all equal and entitled to our own opinions. They are verbally skilled and very witty, they observe people and learn how to interact with others through observation. They can be masters of manipulation justifying anything they do or think. As a result, they can deal with any type of personality and adapt to any situation. They welcome change because boredom is their enemy. Anything new is an opportunity to Aquarius. Aquarius can act as an expert on any topic, they are very good at inflating their own importance, they feel it is deserved because their eccentricity makes them unique. Conventional people beware, Aquarius likes to shock and deviate from the norm, this is how they live. Aquarius is known to pick at anyone they find weak or dull-minded. It is simply an easy target for verbal exercise for them, no harm is meant but it might be taken from the other person. Deep inside, Aquarius would never intentionally hurt anyone, they have respect for every human, even thought this might not seem apparent to the more emotional types.



What it's Like to Date a Aquarius Woman:

The Aquarius woman is the ultimate independent woman. She is funny, smart, adventurous, never clingy or jealous, never demanding and not overly emotional. She is unpredictable and craves excitement. Anything goes with this woman and any man that she chooses will have an amazing relationship. Court her and woo her, she expects this ladylike treatment, she is old fashioned in that sense but be known that her mind is already made up and if she is not interested, she will never be interested. The relationship will progress slowly because she does not get emotionally involved very easily and she is not one for showy displays of romantic affection. The man who is trying to win her heart has to treat her with respect and treat her as an equal. Communication is key, this is how a relationship with an Aquarius woman evolves. Once she trusts you and you two grow closer, she is an amazing loyal and kindhearted person. She will always seem to be detached, she fears losing her identity in a relationship so do not be surprised if even in a long term relationship she seems more like a fiend then a romantic partner. Do not press her emotionally or tie her down with demands and obligations because this will cause her to run. Never be jealous, this is a big red flag to her and she will leave right away, the Aquarius woman can never be tied down, she is free as a bird. If you give her all she needs, she will be completely faithful so you should not worry when she is out on her own, give her space and respect her privacy and all will be well. Aquarius woman is for the man who loves a challenge and adventure.



How to Attract Aquarius:

Communication is key. You must be able to stimulate their minds, engage in a friendly, witty verbal battle but do not expect to come to any conclusions, this is not the point. They crave the brain exercise. If you unable to keep up with the intellect and the unconventional ways that Aquarius is known for, you might want to look elsewhere. Aquarius needs communication compatibility more then anything else. Have variety in your dates, think of interesting things to do like a trip to the zoo, but if you can't think of any crazy idea, leave it up to Aquarius to make plans but do not be surprised if they change the plan in the middle, be flexible like them. They do not like naggers or complainers so keep the talk positive and all should be well.


Source: Here

Thursday, June 2, 2011

Charmed


Siapa ingat cerita ni?? Aku ingat lagi cite ni femes masa aku skolah rendah..ayah aku slalu suh aku ngn adik aku masuk tido kul 10..cite ni pulak kul 10 malam baru nak mula.. Setiap hari jumaat, malam sabtu kat NTV7. Huh! Aku ingat lagi tu.. mana tak nye, aku berebut remote tv dengan adik aku semata-mata nak tengok cite ni..kalau miss je aku nangis..hahaa~ Lawak je bila ingat balik. Tapi aku memang gila ah ngn series ni.. Dulu-dulu ayah aku suka memancing time malam..kul 2-3 pagi baru balik..masa dia takde la baru aku dapat tengok.

Aku dari dulu lagi memang suka tengok cite pasal witch ngn wizard ni..pasal apa..sebab aku tau diorang ni tak wujud pun sebenarnya. Benda-benda ni kan ngarut je (tak termasuk syirik ngn khurafat k)..aku kan suka menda-menda yang tak logik. Sebab tu aku suka tengok harry potter..errr... Berbalik pada cite charmed ni, citer ni mengisahkan tiga beradik pompuan (macam beradik aku pulak), yang mana diorang ni tak tau yang dorang ni witch sampaila nenek dorang mati. Since then, dorang banyak menolong orang menumpaskan makhluk-makhluk jahat yang nak menguasai dunia manusia ni..kiranya dorang ni witch yang baik la.


Dah 3 beradik ni hot..aku sukalah! errr... Sekarang dah tak men dah kat tv..aku pun tercari-cari full season cite ni.. Pada sesiapa yang ada, taknak ke korang sadaka (baca: sedekah) pada aku? Aku minat gila-gila.. Kalau aku ada full season, aku ngadap je depan laptop aku ni..tengok sampai abis..berenti pun untuk ke tandas, buang apa yang patut pastu makan jap and then sambung tengok balik sampai aku termuntah-muntah puas hati..hukhukkkk~


p/s: errr..season bape ntah ade gurl baru join 3 beradik ni..adik dorang ke anak piper?? aku dah taktau jalan cite dah...huhuuu~ sedih gila...Gurl yang tengah2 kat pic atas ni..siapa gurl tu sebenarnye??