Saturday, January 23, 2010

Keliru

Aku terkeliru dengan kata-kata orang ni..yang mana baek yang mane niatnya hanya menyesatkan kita? Aku tak pasti yang mana setuju yang mane membangkang..yang pasti, yang SATU ni membangkang..! Hatiku mahukannya tapi..akalku pantas memintas. So, yang mane harusku akui? Hatiku atau akalku? Aku dalam dilemma sekarang. Tapi, anggotaku tidak merestui.. aku rasa aku pasti benar jawapan yang hakiki..malangnya, aku hanya membutakan tidak mahu melihatnya.Pura-pura tidak mengetahui.. Aku hanya menipu diriku sendiri..!!


Berat bagi hatiku mengakui hakikat ni..tapi aku harus menelan kenyataan. Tidak hanya berpegang pada dahan yang rapuh. Bila dinilai dengan hati, pedihnya sedikit terasa..walaupun tidak besar lukanya, namun ia tetap sakit. Mampu menyiksa hati. Kubutakan mata hatiku selama ini, hanya kerana mengejar angan-angan..atau aku hanya ingin memenuhi kekosongan? Aku sendiri tidak pasti sebenarnya.. Kini, aku masih keliru. Keliru dengan hati dan akal.. biarlah apa orang nak kata, aku hanya mengikut hati. Walaupun, akal banyak kali menegahku. Aku degil!


Sedikit sebanyak, akal dan hati sering bertingkah.. masing-masing menegakkan hujah bagi mendapatkan keputusan yang benar-benar tepat. Adakah pengakhirannya tidak seperti yang aku inginkan? Aku hampa dalam membuat keputusan...keliru masih bermain..


Wednesday, January 20, 2010

Mimpi atau realiti??

Pengalaman semalam benar-benar meninggalkan kesan padaku. Aku seperti bermimpi. Tertanya-tanya adakah ia mimpi ataupun realiti. Mungkin banyak sangat angan-angan yang aku cipta sehingga mengaburi mindaku. Akal dan hatiku sering bertingkah, berlawan sesama sendiri. Aku sendiri tidak pasti yang mane harus aku pilih.

Walaupun jalan ni salah, aku dah pun melaluinya..hmm,~

Wednesday, January 13, 2010

Diskaun hebat proton!!!


Waaa~ sekarang proton ade diskaun hebat!!



RM500-RM1,000
EXORA
PERSONA



RM1,000-RM5,000
SATRIA NEO
GEN-2
WAJA

 


RM7,000-RM10,000
SAVVY
PERDANA



Pilihan hati atau restu keluarga?


Bagi aku, tentulah restu keluarga yang paling penting. Tapi zaman sekarang, ramai yang mengikut kata hati hingga mngenepikan keluarga. Jika ikutkan sangat kata hati tanpa restu keluarga, bahagia tu takkan ke mana. Kononnya pilihan hati tu mampu membahagiakan mereka. Yeke? Harus ke kita membelakangkan keluarga just for someone yang kita baru kenal?! Padahal, keluarga kita lagi kenal who we truly are..more than someone yang kita baru kenal tu!

Aku kesian ngan one 0f my friend ni. Dia tersepit antara restu keluarga and pilihan hati. Dia baru kenal someone ni about less than one month. And dia ni in love with that guy. Yes, she is a gurl! Masalah sekarang, her parent tak setuju she couple with that guy. So, dia tengah serabut antara cinta hati and persetujuan parent la ni kononnya! (Kenape orang slalu rujuk aku masalah cinta hah?)


So, aku bagila nasihat sket supaya dia pentingkan parent dia dulu. Laki, anytime datang and pergi but parent..tu jela satu-satunya dalam dunia ni. Memanglah k0 cintakan dia and susah nak padamkan cinta yang membara ni (ceh!). But, if he really create for you, he will come back to you so0n. Kalau dah jod0h, tak ke mana kan. Tapi kalau bukan j0d0h, anggap jela dia tak seswai untuk k0 (ke salah aku cakap tulis) Sekarang, jangan deep love with him..control ur love..dunt love control you. (Ceiii!! cakap macamlah aku ni terer sangat). Ingat! Family 1st!!


Apa pendapat korang?
Jangan segan silu k =)

Sunday, January 10, 2010

Plislah!!



Hatiku celaru..celaru hatiku..
Banyak bende nak pikir.. serabut 0tak..!!
semak nak pikir semua ni!!
Apa yang aku buat, ade je halangannya
Susah sangat ke nak paham?
Macamlah tak penah laluinya..
Aku hanya nak cuba berdikari
Plis..! tinggalkan aku sendirian dalam membuat keputusan

Lagu Kita..

Tajuk/Lirik Lagu: Lagu Kita
Penyanyi/Artis: Aizat


Deras hati ku berdetak
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam teman kita
Dengan angin meniup sayu

Kupetik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya


Dan aku terus…
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu

Arah hidup kita
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah Lagu Kita..


aaa.. ooooo…
aaa.. ooooo… huuuu…


Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya



Terciptalah Lagu Kita…

Saturday, January 9, 2010

Apakah aku...??


Bila ku bilang cinta, kau terima
Tapi apa yang kau buat, seringkali ku terluka
Memendam rasa, memendam pilu
Hanya aku terasa, kau hanya melihat tanpa perasaan


Kenapa kau terima jika ini kau lakukan
Aku menerima bukan hanya atas suka
Semuanya telah kucurah namun tetap tersimpan sedikit
Aku benci betol


Benarkah perasaaanku ini
Atau hanya gurauan hati
Aku penat merasakannya
Aku penat memikirkannya..


Tuesday, January 5, 2010

4 Januari 2010 =)

Ni bukan tahun baru kita as muslim kan.. Tahun baru kita Hijrah kan..? So, why some of us celebrate? Aku tak sambut pun.. Sebab tu aku kata camni..haha~ Tapi memang betol pun kan..! Malam tahun barulah ramai girls yang hilang maruah. Then, adalah benih tahun baru.. Apa kata kita buat azam tahun baru, cegah maksiat?! Baguih tak? Tapi aku sure ramai yang tak join..


Hmm.. semalam aku gi raub wat promosi..Tumpang orang, tapi none of local people there tersangkut ngan aku..adeh! Payah gak nak wat sales ni.. Serabut 0tak aku... But at the same time, dats day my B-day...=)


Rindu pulak aku pada xtvt persatuan aku.. Nak je aku turun kelas Isnin n Rabu kat Jengka but susahlah pulak! Kalau aku ade lesen n kete, lame dah aku gi.. huhu~ miss da moment. Aku takut lama tak turun kelas, aku jadi pelupa.. Kalau nak wat kat umah, memang tak seswai..awww~


Hari ni aku duty kat showro0m. Mintak-mintaklah ade bo0king. Penat aku nak menjawab ngan bos. Dah dua minggu i work as salesgurl here. But still banyak benda aku kene learn. Aduh!! Penyakit serius aku datang balek.. M-A-L-A-S-nyer!!