Sunday, December 26, 2010

Benci pada yang tak siyes!!

Serik??
Atau aku yang bermasalah??
Siapa yang tidak mahu komitmen sekarang???


Keliru dengan kehendak sendiri..
Aku takut?? entahla..


Sukarnye nak percayakan orang di zaman sekarang ni..
Yang mana menipu,,yang mana serius,,


Someone...plzz...tell me...who i should trust...




Jangan mainkan perasaanku..

Wednesday, December 8, 2010

Awan Mendung Berarak

mendung kelihatan di luar pejabat
mungkin semendung hatiku kini?
aku masih  mampu tersenyum

peristiwa semalam sungguh sukar kulupakan
terasa seperti baru sahaja berlaku
apakah aku sememangnya naif dalam soal hati?
hingga kini ku tidak mengerti kehendak hatiku sendiri

mungkin kerana tiada manusia yang mengenali dirinya sendiri
melainkan Tuhan yang Satu
siapalah kita hendak melawan takdir
hanya mampu berserah dan mengikut arus

aku yang masih mencari

Wednesday, November 10, 2010

SEPI

musim ni banyak betul orang kawen..musim la katakan...banjir2 pun ada  orang nak kawen..
kemalangan melibatkan bas pun dah makin banyak aku tengok..adehhh! ape la nak jadi ngan Malaysia ni..  nek bas pun rasa dah tak selamat.. hmmmm~


ape komen korang pasal ni ha???

Wednesday, August 25, 2010

sekian menyepi

setelah sekian menyepi..baru la ada benda nak ditulis..

tapi nak tulis ape ek..xde idea la nak tulis ape..
hurmm...harini aku rasa sedih semacam.nape ek?

aisy!! malas r layan..jum berfesbuk!!

Sunday, July 4, 2010

aku kebosanan

di kala hati ku baru memutik bunga-bunga indah
kekecewaan pasti akan mengundang di hati

kerap kali aku terasa dengan hati
kerap kali aku menahan diri

bibirku mampu menguntum senyum
tapi piluku meranggut jiwaku

belum sempatku merasa apa itu keindahan
pasti duka akan menjengah

apakah aku tidak layak mengecapinya?
apakah aku belum matang dalam mencarinya?

aku terduduk lemah dalam mencari hakiki
aku terdampar ke tepi tatkala baru ingin melangkah

bibirku seringkali menyatakan serik
tetapi hatiku meronta menginginkannya

aku penat dalam memujuk sang hati
aku penat dalam mengejar impianku

biarla ia berlalu
mungkin belum sampai masaku
aku akan menunggu dengan sabar
mungkin ada sinar buatku di masa hadapan

Friday, June 18, 2010

rahsia tarikh lahir

Tarikh Lahir pada 15, 20 & 26

Jangan mengharapkan sifat romantis dari pasangan yang lahir pada tarikh ini.Dia tergolong dalam orang yang kurang serius, bersikap bodoh dalam menghadapi sesuatu.Namun begitu dia selalu bersikap penuh pengertian bila menghadapi sesuatu masalah. Dia sangat benci pada perkara-perkara yang berbau keributan terutama yang menimbulkan huru-hara. Dalam hal percintaan dia menuntut untuk lebih diberi perhatian tapi dia jarang mengambil berat pada pasangannya. Namun begitu sikapnya disenangi oleh kawan-kawan.

Thursday, June 10, 2010

Mata ingin lelap...tapi kata hati berkata-kata

Malas menjalari setiap urat sarafku..
kini tidak mampu melakukan apa-apa yang disuruh..
aku kata tidak, kau kata ya..
so..apa akan terjadi?

kenapa kau teruskan permainan ini
jika pengakhirannya sudah pun kau ketahui..
aku tidak pasti sandiwara apakah ini..
hanya sebagai hiburan di kala sunyi..
apakah ia kelakar?
bagiku tidak....

apa yang ingin kukecapi buat masa kini?
jangan ditanya soalan begini..
aku tiada jawapan..
serahkan pada takdir
ke mana ia menuju...ke kanan atau ke kiri..
dalam pada itu, aku masih degil pada hatiku
berpegang pada kata hati yang pasti salah
kenapakah?
jawapan hanya satu...DEGIL!!

Tuesday, May 25, 2010

4 hari di shah alam

Lama aku apply cuti just becoz nak p shah alam...wakaka..stay di rumah sewa ita n buat rumahnya (lebih kepada biliknya) macam aku punya..hehe..ye cik ta...

Jadualku sepanjang berada di shah alam (macamlah ada orang nak tau)...
23 May- Masuk uitm..amek jubah...shopping barang sket
24 May- G jusco Bukit Raja...tengok Ip Man2 ngan Iron Man 2
25 May- Sepanjang hari dok rumah...tengok muvi...
26 May- Masuk uitm...bersedia untuk d-day...n blek bentong 
27 May- berehat di rumah..masih dalam cuti..hehe
28 May- kembali bekerja..huhuh   

Tu jela yang aku nak tulis...nothing more to write....

Wednesday, April 14, 2010

Lama dah menyepi...

Lama dah aku menyepikan diri dalam dunia maya ni...terasa rindu pula..hehe..hurm..ape aku nak tulis ek..lupa pulak camne nak tulis blog ni..al-maklumla skang aku dah jadi busy woman..h0h0~

Sekarang aku dah keje...gaji takde la besar mana tapi cukupla untuk aku shopping ujung bulan..hoho~ tired memangla kan..kalau tak, aku bukan keje namanya kan.. keje aku mudah je..turunkan tandatangan and cari person on charge to get his/her sign..simple rite..! Hurm..sms pun aku dah takde masa sebab company aku ni tak bagi bawa henpon masa duty..hampes!! makin sempit aku nak bersosial..wuwu~

ermmm...baru-baru ni aku p jengka..jumpa blek rakan-rakan seperjuangan..tp aku kecewa sket..hmm~ tak semeriah yang aku bayangkan..persembahan pun aku terlepas...gara-gara lambat sampai. Kawan aku keje, then, at the same day, ada kenduri kat kampung aku..had0i! Seb bek aku berjaya juga sampai ke jengka..but, after ate, aku got to go home..hmm~ tak sempat gak nak beramah-tamah ngan yang lain-lain...sorry..

Apa lagi aku nak taip ek..time kat umah banyak idea nak tulis..bila dah depan PC ni..ilang pula sume idea..cit! tu la insan yang bergelar manusia..manusia cepat lupa..dah lumrah kan.. 

Saturday, March 20, 2010

Lauching new persona elegance

Hari ini, aku menjenguk kembali ke Proton Edar Bentong..bukan apa, ada makan free sempena pelancaran persona baru-elegance..hmm...boleh tahanla bentuk persona ni.. Dalamannya, aku tak tengok lagi. Aku datang ni pun semata-mata nak makan..haha..

Lagipun, kat sini la aku dapat online free..no need to pay.. (suka-suki je kan)...ermm..nothing more to say..adios!

Saturday, March 13, 2010

benci plus menyampah sama dengan....??

benci bet0l aku bila kena paksa buat benda yang aku tak suka...rosak mood aku!!

anyway, now aku kat kampung aku...dalam terpaksa, i have to follow..menyampah gak..tapi apalah kuasa yang ada pada aku kan...sniff...

ikutkan aku dah ada program hari ni..but i have lupakan saje..huhuu~ benci...now kat kampung..esok sepupu aku bertunang...hmm~ bila la turn aku ek??? wahaha~

Monday, March 1, 2010

Lama dah tak menaip...


Hari ni aku kembali menjejakkan kaki ke bekas office aku..(pasan lebey!!)..! Ermmm...keadaan ada sedikit berubah semenjak peninggalan aku...tapi takde la bagus mana pun..still macam dulu.. Manusia yang sama..kereta yang sama...cuma, aku je yang dah takde kat sini...wahaha~

Sakarang..(abaikan salah eja tu..)...aku tanam anggur je kat umah..balajar camne nak jadi surirumah tangga... tu pun kalau ade orang nak datang meminang aku la..huhu~

Also, tahniah buat kak Akma..beliau kini tengah mabuk 4 bulan..hehe..seronok aku dengar akak dan abang aku yang dah ada anak n bakal menimbang anak ni..buat aku teringin nak menikah jugak..(gatal!! h0h0~) 

Hati aku dah makin pulih..thanks t0 Allah..bukan kita seorang je yang tinggal di muka bumi ni kan..ramai lagi yang lain..hmmm~ sekian saja laporan update aku..

p/s: buat masa sekarang, aku takda laporan aktiviti nak dilaporkan..yelah, dah lama aku menyepikan diri..tunggulah kemunculan aku akan datang..miss u so0~ much!!

Monday, February 15, 2010

Cam sampah!!!

Malu giler aku hari ni..!! di hari ulang tahunku??!! memang r.. ape kes nak banje aku but at the same time memalukan aku!!! memang CAMSI**!!!! apa la salah aku...k0 memang tak reti nak bergurau la..sape la akan sangkut kat ko ni nanti...memang takkan ade kot..padanla tunang k0 lari dulu..hmmmpphhhh!!!

ok..dah puas dah aku lepaskan geram aku.. ok! untuk pengetahuan k0rang..hari ni..genaplah um0r aku 22..tua da kan.. =) but orang still akan cakap aku ni cam scho0l gurl..haha..jangan muntah..pape pun wish r kat aku k..daaa~~~ muaxxx..!!


Monday, February 1, 2010

Sajak di pagi hari

Pagi yang dingin menyapa lembut kulitku
Terasa kesejukkan meremangkan tubuhku
Namun kugagahi jua kaki melangkah
Ke taman berhampiran untuk bertemu dia

Sesampai di sana
Ku lihat dia menungguku dengan terketar-ketar
Aku senyum melihatnya
Pura-pura tidak perasan akan kehadirannya
Ahh...tak mampuku menahan tawa
Akhirnya pecah berderai
Kah..kah..kah

Lantas dia memalingkan kepalanya
Seraya mengajak turun ke bawah
Bersantai di bangku yang tersedia
Berbual mesra
Kemudian.... senyumku berputik di bibirku

Apa yang berlaku??
Pantas sungguh masa berlalu
Tanpa sedetik pun memaklumkanku
Perlahan aku menghayunkan kaki
Melangkah pulang ke rumahku

Penat terasa memberatkan mataku
Dengan perlahan..zZzZzzZ

Saturday, January 23, 2010

Keliru

Aku terkeliru dengan kata-kata orang ni..yang mana baek yang mane niatnya hanya menyesatkan kita? Aku tak pasti yang mana setuju yang mane membangkang..yang pasti, yang SATU ni membangkang..! Hatiku mahukannya tapi..akalku pantas memintas. So, yang mane harusku akui? Hatiku atau akalku? Aku dalam dilemma sekarang. Tapi, anggotaku tidak merestui.. aku rasa aku pasti benar jawapan yang hakiki..malangnya, aku hanya membutakan tidak mahu melihatnya.Pura-pura tidak mengetahui.. Aku hanya menipu diriku sendiri..!!


Berat bagi hatiku mengakui hakikat ni..tapi aku harus menelan kenyataan. Tidak hanya berpegang pada dahan yang rapuh. Bila dinilai dengan hati, pedihnya sedikit terasa..walaupun tidak besar lukanya, namun ia tetap sakit. Mampu menyiksa hati. Kubutakan mata hatiku selama ini, hanya kerana mengejar angan-angan..atau aku hanya ingin memenuhi kekosongan? Aku sendiri tidak pasti sebenarnya.. Kini, aku masih keliru. Keliru dengan hati dan akal.. biarlah apa orang nak kata, aku hanya mengikut hati. Walaupun, akal banyak kali menegahku. Aku degil!


Sedikit sebanyak, akal dan hati sering bertingkah.. masing-masing menegakkan hujah bagi mendapatkan keputusan yang benar-benar tepat. Adakah pengakhirannya tidak seperti yang aku inginkan? Aku hampa dalam membuat keputusan...keliru masih bermain..


Wednesday, January 20, 2010

Mimpi atau realiti??

Pengalaman semalam benar-benar meninggalkan kesan padaku. Aku seperti bermimpi. Tertanya-tanya adakah ia mimpi ataupun realiti. Mungkin banyak sangat angan-angan yang aku cipta sehingga mengaburi mindaku. Akal dan hatiku sering bertingkah, berlawan sesama sendiri. Aku sendiri tidak pasti yang mane harus aku pilih.

Walaupun jalan ni salah, aku dah pun melaluinya..hmm,~

Wednesday, January 13, 2010

Diskaun hebat proton!!!


Waaa~ sekarang proton ade diskaun hebat!!



RM500-RM1,000
EXORA
PERSONA



RM1,000-RM5,000
SATRIA NEO
GEN-2
WAJA

 


RM7,000-RM10,000
SAVVY
PERDANA



Pilihan hati atau restu keluarga?


Bagi aku, tentulah restu keluarga yang paling penting. Tapi zaman sekarang, ramai yang mengikut kata hati hingga mngenepikan keluarga. Jika ikutkan sangat kata hati tanpa restu keluarga, bahagia tu takkan ke mana. Kononnya pilihan hati tu mampu membahagiakan mereka. Yeke? Harus ke kita membelakangkan keluarga just for someone yang kita baru kenal?! Padahal, keluarga kita lagi kenal who we truly are..more than someone yang kita baru kenal tu!

Aku kesian ngan one 0f my friend ni. Dia tersepit antara restu keluarga and pilihan hati. Dia baru kenal someone ni about less than one month. And dia ni in love with that guy. Yes, she is a gurl! Masalah sekarang, her parent tak setuju she couple with that guy. So, dia tengah serabut antara cinta hati and persetujuan parent la ni kononnya! (Kenape orang slalu rujuk aku masalah cinta hah?)


So, aku bagila nasihat sket supaya dia pentingkan parent dia dulu. Laki, anytime datang and pergi but parent..tu jela satu-satunya dalam dunia ni. Memanglah k0 cintakan dia and susah nak padamkan cinta yang membara ni (ceh!). But, if he really create for you, he will come back to you so0n. Kalau dah jod0h, tak ke mana kan. Tapi kalau bukan j0d0h, anggap jela dia tak seswai untuk k0 (ke salah aku cakap tulis) Sekarang, jangan deep love with him..control ur love..dunt love control you. (Ceiii!! cakap macamlah aku ni terer sangat). Ingat! Family 1st!!


Apa pendapat korang?
Jangan segan silu k =)

Sunday, January 10, 2010

Plislah!!



Hatiku celaru..celaru hatiku..
Banyak bende nak pikir.. serabut 0tak..!!
semak nak pikir semua ni!!
Apa yang aku buat, ade je halangannya
Susah sangat ke nak paham?
Macamlah tak penah laluinya..
Aku hanya nak cuba berdikari
Plis..! tinggalkan aku sendirian dalam membuat keputusan

Lagu Kita..

Tajuk/Lirik Lagu: Lagu Kita
Penyanyi/Artis: Aizat


Deras hati ku berdetak
Di langit aku terlihat kamu
Terang malam teman kita
Dengan angin meniup sayu

Kupetik gitar akustik ini
Dengan harapan dia mendengar
Melodi indah yang kucipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya


Dan aku terus…
Menyanyi lagu ini untukmu
Walau berjuta mendengar
Lagu ini hanya untukmu

Arah hidup kita
Digambar bintang di angkasa
Dan berkelip melukis cinta
Terciptalah Lagu Kita..


aaa.. ooooo…
aaa.. ooooo… huuuu…


Melodi indah yang ku cipta
Hanya untuk luahkan rinduku padanya



Terciptalah Lagu Kita…

Saturday, January 9, 2010

Apakah aku...??


Bila ku bilang cinta, kau terima
Tapi apa yang kau buat, seringkali ku terluka
Memendam rasa, memendam pilu
Hanya aku terasa, kau hanya melihat tanpa perasaan


Kenapa kau terima jika ini kau lakukan
Aku menerima bukan hanya atas suka
Semuanya telah kucurah namun tetap tersimpan sedikit
Aku benci betol


Benarkah perasaaanku ini
Atau hanya gurauan hati
Aku penat merasakannya
Aku penat memikirkannya..


Tuesday, January 5, 2010

4 Januari 2010 =)

Ni bukan tahun baru kita as muslim kan.. Tahun baru kita Hijrah kan..? So, why some of us celebrate? Aku tak sambut pun.. Sebab tu aku kata camni..haha~ Tapi memang betol pun kan..! Malam tahun barulah ramai girls yang hilang maruah. Then, adalah benih tahun baru.. Apa kata kita buat azam tahun baru, cegah maksiat?! Baguih tak? Tapi aku sure ramai yang tak join..


Hmm.. semalam aku gi raub wat promosi..Tumpang orang, tapi none of local people there tersangkut ngan aku..adeh! Payah gak nak wat sales ni.. Serabut 0tak aku... But at the same time, dats day my B-day...=)


Rindu pulak aku pada xtvt persatuan aku.. Nak je aku turun kelas Isnin n Rabu kat Jengka but susahlah pulak! Kalau aku ade lesen n kete, lame dah aku gi.. huhu~ miss da moment. Aku takut lama tak turun kelas, aku jadi pelupa.. Kalau nak wat kat umah, memang tak seswai..awww~


Hari ni aku duty kat showro0m. Mintak-mintaklah ade bo0king. Penat aku nak menjawab ngan bos. Dah dua minggu i work as salesgurl here. But still banyak benda aku kene learn. Aduh!! Penyakit serius aku datang balek.. M-A-L-A-S-nyer!!