Tuesday, November 17, 2009

Di rumah

Sejak semalam aku sampai rumah..aku tak tau ape aku nak buat.. Dengan menaiki DAP 525, aku berpusing-pusing di bandar Bent0ng ni menunjukkan keindahan Bent0ng yang aku sayangi.. H0met0wn aku, mestilah aku sayang walaupun tak semeriah mane kan..!


Hmmm~ nak gi Chamang, but dah separuh jalan.. kene sekat ngan keadaan jalan yang becak pulak.. Tak dapatlah aku menunjukkan keindahan air terjun Chamang yang digembur-gemburkan tu. Malang sket nasib kawanku ini.. Eh, aku sebut kawan ea..?? Bet0llah tu..hehe~  http://www.emocutez.com


Es0k, aku akan bergerak ke Quantan bersama-sama DAP 525.. kami bercadang nak teng0k 2012 ngan adik-adik perk0mpulan. Kami akan berjumpa mereka dalam pukul 12 k0t..0key! Sesiapa yang nak ikut mehla.. (ajak-ajak ayam jew). http://www.emocutez.com haha~  Lalalala~ http://www.emocutez.com


Saturday, November 14, 2009

Aku ade satu citer..

Semalam aku pegi bilik Hud-hud (bukan nama sebenar).. saje nak release tensi0n ngadap buku. K0t-k0t ngadap muka minah ni hilanglah tensi0n aku tuh. Rupa-rupanya semakin terbeban 0tak aku..ish!!!! (tumbuk dinding laju-laju)..


Alkisahnya camni sebenarnya..,, tengah aku 0nline, tetiba aku dengar bunyik 'berdepap'. Aku pelik.. "Bunyi apakah itu?" Aku bertanyakan pada Hud-hud. Dia pun tak tau. Then, aku terpandang cicak atas meja. Rupa-rupanya cicak tadi jatuh.. Apa???!! Cicak jatuh?? Camne dia (merujuk pada si cicak tadi) buleh jatuh? Mungkin dia tepuk tangan k0t.. Aku yang memang elergi pada minatang ni terus melarikan diri sejauh mungkin dari dia. Aku biarkan saje my lapt0p di atas meja tanpa berani mengusapinya seperti sebelum ini.
Arghh!!  http://www.emocutez.com   maafkan saya...



Then, tetiba Hud-hud cuba mendekati dia dengan berani.. "Wah! Beraninya u...kagum i!" aku hanya bersuara di dalam hati. Cakap depan-depan, kembang lak dia. Sehampir Hud-hud ngan minatang ni tadi, tetiba, "AAAAAAAAAHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!". (jerit dengan sekuat hati) "Kenapa??" Aku bertanya. "Cicak tu nak datang kat i." http://www.emocutez.comLah! "u pun takut gak ke??" http://www.emocutez.com




Tu jela yang aku nak citer... giler aku gelak semalam.. macam nak pecah perut. Hilang ilmu aku, gelak kuat sangat.. Ingatkan dia berani sangat berhadapan ngan cicak tu.. rupanya dia 2 x 5 je ngan aku...

Finally..


Wat a relief!! Just n0w my last paper.. haha~ and 0ne 0f my rumate..uhum! ex-rumate actually haha~ dah blek terus pas abes paper tadi. Huhu~ im still here c0z wanna c0mpany k.ita. I dunt want her tinggal al0ne kan. i kan baek hati..
http://www.emocutez.com




ermm~ tu jela nak tulis. Nak bitau,  
aku dah abes exam!!  

Walaupun lambat.. aku still hapy gurl..
http://www.emocutez.com

Thursday, November 12, 2009

Yeke merdeka..anda pasti??


Adakah merdeka tu sejenis makanan atau permainan? Atau makna bagi student yang dah abes exam? Atau untuk pekerja yang b0s mereka ditukarkan/0utstati0n? Atau.. ia seperti banduan yang berjaya melarikan diri dari penjara?? 0h! Anda semua salah sama skali..



Mengikut kamus dewan edisi ke-tiga, "MERDEKA" bermaksud bebas (daripada penjajahan, kurungan, naungan), lepas (daripada tebusan, tuntutan), berdiri sendiri..maksud kat sini berdikari ke murid-murid.., tak bergantung pada 0rang lain. 0key! Berdasarkan maksud ini, nampak sangat yang merdeka ni dikaitkan dengan penjajahan, yang mana bebas, lepas dan berdiri sendiri.. nampak tak???

Apa m0tif aku bukak t0pik merdeka ni? "Nape,, takleh ke?". Saje aku nak bukak sebab aku masih ada satu kertas je lagi..isk2.. tadi aku baru selesai satu kertas, then i have 0ne m0re left.. menci!! Melihatkan ramai yang mula mengemas bilik dan memunggah barang-barang mereka menyebabkan aku merasa rindukan kedua 0rang tuaku.. ingin saja aku terbang pulang ke rumahku... tapi aku harus bersabar kerana perjuangan aku menentang kertas s0alan masih belum selesai.  


S0alan yang baru aku jawab tadi benar-benar mencabar kewibawaan aku sebagai student. Banyak sial aku meninggalkan s0alan tanpa jawapan.  Alamak! Aku lupa f0rmula susu anmum. Banyak d0wh (tekan sket sebutan d0wh)!! Aku menci pada diri sendiri... isk-isk..



Tuesday, November 10, 2009

Musim exam

Musim exam ni menampakkan perangai sewel sek0r-sek0r. Aku pun tak terkecuali. Aku sewel tapi masih dalam keadaan yang ch0mey dan ayu gitu...hahah~ (jangan nak muntah). Melihatkan ramai manusia level aku ni yang mengemas beg dan bilik, menyebabkan aku pun turut tergugat, eh, silap.. turut rase nak mengemas gak (walaupun aku bukan se0rang pengemas). Baju, telah aku masukkan semuanya dalam beg. 0nly left tw0 baju kurung f0r da exam. Hmmm~ Barang-barang masih bl0m kemas. After final paper, i will d0. Tak sabar!! http://www.emocutez.com




Petang ni ingat nak date ngan Azrul..hehe~ Mesti ada antara kakak-kakaknya yang jeles..haha~ http://www.emocutez.com Aku nak date kat tepi tasik sambil berbual-bual mengenai masa depan kami.. (haha giler p0y0s! malu jew kalau dia tau ni). Jangan bitau sape-sape taw. 'Ramai' (tiru Hud-hud) gamba aktiviti kat Azrul. Kalau tak mintak skunk susahla nak minta dah. Dahla umah aku takde tenet. Nak gi banda pulak, jenuhla. S0, baek mintak siap-siap demi tak menyusahkan diri di kemudian hari...wiwi~




12 ngan 14 ni ada lagi paper. Tapi aku ni macam tak insap-insap lagi. Takkanlah nak lajak lagi.. wuuuu~ http://www.emocutez.com.... sayes aku dah tak sanggup!!! 0key! sumere, pegi blajar skang!!! - Baek.. (jawab ngan lemah)




Saturday, November 7, 2009

Yang leh bace...


Tau tak, cinta b0leh diumpamakan seperti kentut? Ya..! Kedengaran seperti kelakar tetapi tahukah anda, kedua-dua ini mempunyai persamaan..?? Aku rase.. bende ni lebih kurang sama jew. Yelah.. kentut, kalau ditahan akan menyeksa diri. Begitu juga cinta. Selagi kita tak luahkan perasaan cinta kita pada 0rang yang kita cinta tu.. selagi itulah jiwa kita takkan tenteram.. (macam hip0tesis sains aku masa sk0lah rendah guna 'selagi..selagi' ni). Bet0l tak? Aku bercakap ni melalui pengalaman kawan-kawan aku, bukan aku. Aku tak penah bercinta.. Beet0l!! Aku ni suci lagi daif bab cintan-cintun ni. Tak pecaya,, tanye aku.. Jangan tanye 0rang laen.. http://www.emocutez.comLagipun tak best pakai 0rang tengah ni.. Nak kawen je pakai 0rang tengah ni..


Lagi satu.. dua, tiga dan seterusnya.. k0rang pasan tak? Time berak, banyak idea yang datang mencurah-curah? Seperti mencurah air ke lubang jamban.. Erk! Jijik ke aku tulis camni? Tapi ni realiti kan. Ke ada 0rang yang tak penah berak seumur hidupnya? Ish2.. Aku tumpang simpati pada sesiapa yang mengalami situasi ini. Baek gi check.. k0t-k0t ade saluran tersumpa ke apa ke.. Bab ni aku tak reti nak t0l0ng.. Aku rase, penulis lirik, pemikir-pemikir agung semua dapat ilham time berak kan..?? Hehee~ http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com




Pasan tak.. kartun jepun suka lukis tahi? Ermm~ nape ek? Still tertanya-tanya sampai sekarang.. Kalau ade sesiapa tau nape bitau la aku. Nak gak tau.. hehe~ 

Simple

Simple is simple..
More easy like dats..

Mengarut! Jangan bace..

Tadi basuh baju kat bawah, turun dengan hanya berseluar pendek. Mujur semuanya hanya perempuan.. Apa yang aku nak taip ni sebenarnya? Aku  pun taktau.. Hmm~ sebenarnya wanna tell dats hujan akan turun pagi es0k. Ni ramalan dari Sumere..terpulangla nak percaya ke tak kan. Aku tak paksa..haha~ p0y0s.. Ade 's' sebab banyak p0y0..ikut bahasa English..


Aku pelik.. nape aku pelik?? Sebab tetibe aku rase pelik. Pelik dengan kepelikan yang memelikkan. Pelikkan?? K0rang yang meneruskan pembacean ni akan rase pelik.. Hurmm~ aku dah agak. Aku dah agak k0rang akan rase pening dan pelik. Tambah lagi macam nak hempuk lapt0p 0r k0mputer k0rang dengan ayat aku yang memeningkan ni. Eh, jangannnn~.. rugi w0o~ (Dah! Jangan teruskan pembacaan anda. Abaikan!)


Bila musim exam ni, minda separa sedar aku mula menganaliskan persekitaran aku. Jika ia mendapati beban yang besar lagi berat, ia akan mula bertindak seperti 0rang sewel mendapat makanan.. (Erk! camne tu?) Ntah, aku pun taktau..haha~ (Aku mula menyampah baca p0st aku yang ni..)  http://www.emocutez.com Arghhh!!! Bagi mengelakkan bl0g ni menjadi tempat meluahkan keganasan, baik aku berhenti setakat ni untuk kali ini.. Sambung lain kali.. ch0w~


Aku da cakap jangan baca
Degil sangat! Padan muka..haha~

Friday, November 6, 2009

Aja! Aja! Fighting!


N0w I just back fr0m 0utdo0r class.. 0utd0or class?? Wat dat? Haha.. kelas luar di BI kan.. Latihan keras di samping exam sekaligus dilempiaskan di kelas tadi.. Semuanya menjadi satu. Peluh yang bercampur pasir, mampu meng0t0rkan unif0rm. Tak lama dah pertandingan akan menjengukkan tarikh. Aku? Aku masih mencari peluang memunculkan diri di tempat kejadian. Akan kuusahankan. Usaha eskalet0r kejayaan..!!


Melihat mereka yang dibasahi peluh membuatkan hatiku meruntun mahu melibatkan diri. Mampukah aku? Insyaallah b0leh. Sekarang aku tengah mengusahakan. Mogalah kan... Apa yang aku carutkan di sini? Mungkin ada yang tertanya-tanya. Abaikan je, bukan masuk exam pun. Gerenti punyer!



Pagi tadi aku menempuh peperangan aku yang melibatkan masa depanku. Yang mana aku sendiri tidak nampak. Masih kabur.. Aku perlu lebih usaha jika hendak melibatkan diri dengan pekerjaan yang aku impikan. Aku sendiri was-was dengan pencapaian aku sekarang. Pape pun, tadi, walaupun sekejap dalam 3 jam, aku masih mampu rasa ser0n0k melihat rakan-rakanku menyiapkan diri untuk pertandingan. M0ga kali ni dapat pingat. http://www.emocutez.com  http://www.emocutez.com Aja! Aja! Fighting! (pengaruh k0rea)



Monday, November 2, 2009

Hatiku celaru... hati celaru??


Malam ini hatiku benar-benar kurang selesa. Kenapa? Seperti batu menghempap dada, sukarku melempiaskan keluhan. Kelucuan yang melampau pun tidak mampu mengaktifkan saraf lucuku. Apa yang aku runsingkan? Apa yang aku risaukan? Terlalu banyak sehingga bercampur menjadi satu.. Terlalu banyak t0pi yang kena tukar.. Terlalu banyak tugas yang beratur.. sehingga aku semakin lemah.. tertekan dengan beban yang merantai jiwaku.

Siapa aku sebenarnya?? Anak?..Pelajar?..Remaja?.. Atau se0rang dreamer? Seringkali keliru dengan fantasi. Acapkali tertipu dengan impian. Sehingga lupa, masa sekarang pantas meninggalkan aku. Aku lalai dengan tugasku, leka dengan impianku, dan terasyik dengan bebanku..

Kepenatan mentalku bertugas seringkali menyebabkanku mengant0k.. Terlalu banyak yang bermain di k0tak fikiranku sehingga aku fikir tid0 mampu menghilangkannya. Kadang-kala pandanganku kabur mengenai hala tuju hidupku. Apa saja yang berada dalam perancanganku? Hanya angan-angan k0s0ng. Sapa yang b0leh merealisasikan impianku ni?? (Saja tanya, akulah kan..sapa lagi) haha~

Aku suka menganggap masalahku tu bukan masalah. Camne tu?? Anggap jela ia sebagai dugaan hidup..(memang tu pun fungsi masalah). Ahh~!! lapt0p depan aku ni slalu melalaikan aku.., s0, salah lapt0p ke?