Monday, October 26, 2009

Apa??

Aku g0p0h dalam membuat keputusan. Sehingga memakan diri di kemudian hari. Tanpa berfikir panjang, langkah kubuka. Akibatnya, duka yang menjelma. Seringkali menyesal di kemudian hari.. Hari mendatang ser0n0k, yang lepas kian suram. Apa nak jadi?? Apakah sesal tidak menyedarkan aku? Aku masih hidup di alam mimpi..yang mana keser0n0kan dan kegembiraan melalaikan aku. Seperti aku tidak mahu sedar buat selama-lamanya. Ini tidak b0leh jadi..aku serik dalam lena. Aku celik dalam kegelapan. Aku gembira dalam duka...

Thursday, October 22, 2009

Semester ini..Julai November 2009

 Last night was my last class.  I felt s0mething when I speech. Hurmm~ Dunn0, either I still in this 0r n0t. Dunn0 if I still can see them 0r n0t. But I really h0pe that I will c0ntinue in this ass0ciati0n f0rever..hmm~


http://www.emocutez.comAku tak tau ape yang aku rase sekarang. Sedih? Gembira? Terkilan? Ntahla..mungkin gembira mengenangkan in my last semester here but in da same time aku rase sedih k0t nak berpisah dengan mereka yang da lama bersama-sama dengan aku. Yang makin mengharukan aku ialah part meraikan aku..huhu~ mereka telah menyediakan hadiah yang ch0mey untukku. Aku sangat berterima kasih di atas kasih sayang yang diberikan. (Aku berjaya menahan diri dari mengeluarkan mutiaraku, tapi ahli lain pula yang mengeluarkannya). Jangan pula bila aku melangkah keluar je kakiku dari sini, masing-masing terus melupakanku. Kecik ati tau! Diharap ukhwah ini akan terus berkekalan. Talian maxis dan celc0m kan ade..ape lagikan..gunakanlah..!


http://www.emocutez.com


Selama tiga tahun aku di sini, tak mustahil aku katakan banyak yang aku per0lehi. Dalam bentuk nyata atau pun tersembunyi. Sume atas kehendak kita.. Lepas ni, ke mana akan kakiku melangkah? Aku sendiri pun tidak pasti. Yang sure, aku akan menginjak ke alam dunia dewasa dan akan bertemu dengan lebih ramai umat manusia ni..juga mungkin aku akan berjumpa dengan j0d0h seterusnya mendirikan sebuah keluarga. (yang aku tak sabar, menimbang cahaya mata..haha~)


Akhir sekali, aku nak ucapkan:-


TERIMA KASIH dan

MINTA MAAF SEPANJANG  aku DI SINI


http://www.emocutez.com http://www.emocutez.com

Monday, October 19, 2009

Apa ada pada r0adsh0w??


Semalam bergerak ke Quantan ar0und 6 0'cl0ck dengan 2 buah kereta. Kurang sket peningnye berbanding kelmarin. Ermm..tak ade masalah pada penghematanku..singgah sebentar di rumah Azrul untuk berjumpa dengan bakal mertua (p0y0!). Setelah beramah-tamah buat seketika dan Azrul pun siap berpakaian f0rmal-batik, kami pun mula beransur ke kedai makan terdekat. Kami makan untuk mengalas perut tetapi terlajak makan sehingga kenyang. Nak wat camne kan, tak baek membazir rezeki ni. Aku mengambil peluang ini untuk memenuhkan tank aku...muahaha~ thanks t0 Huda yang membelanja kami satey. Pasni b0ley la lagi ek..haha~
http://www.emocutez.com

Di rumah cawangan, kami dihidangkan dengan makanan dan inf0rmasi yang sangat berguna. Cukup la aku katakan secara ringkas..yang aku tak rugi g malam tadi. 


"Mata memandang jangan percaya
Telinga mendengar jangan percaya"


Dan aku tak menyesal terlepas kelas pagi ni sebab masing-masing terbukang tid0. Dan aku tak sampai hati mengejutkan mereka untuk menghantar aku pulang semata-mata kerana kelas..(erk! terlebey suda)..Which is n0n 0f them have class this m0rning and the 0nly 0ne is me. huhu~ 0pss! i did it again.
http://www.emocutez.com

And n0w, my head is s0 ny0t-ny0t. Maybe n0t en0ugh sleep. I think, i d0nt wanna attend any class t0day. Im off..!
(I already did it) Suketi aku la kan. M0m, im s0 s0ry. Just n0w my m0m call. Ask me where i 0vernight. s0, i tell da truth. I said i sleep at my friends h0me, i skip my classes. What a d0ughter i am.. She als0 ask me whether i attend da classess 0r n0t..hmm~ S0ry again.

http://www.emocutez.com
 

Sunday, October 18, 2009

Dinner Raya..

Go to Quantan mush less ar0und 5.30 pm. On da way there, s0me pr0blems 0ccured at t0l Gambang. Nad's car was br0ke d0wn c0z 0f a l0t 0f water in her car. We rest there ab0ut 0ne h0ur (i think). Naseb baek ade abang technical tu datang t0l0ng..t0l0ng tak t0l0ng la sebab kene charge gak. Sume pakat bayar sket s0rang. That friends f0r right..! Kami yang menumpang kete nad terpaksa maen hujan seketika untuk merentas jalan. Sejuk usah kata la kan..grrrr....




Then, kami teruskan perjalanan kami sampai ke Perkampungan T0k Sira dalam pukul 9 lebih k0wt..(tak ingatla). Sampai-sampai, sume 0rang tengah listening t0 Abang Yus0ff. Agak late we arrived. Then, makanan yang dihidangkan memang menyelerakan. Yum-yum!! Lazat berkrim disukai ramai!! Setelah makan, kami pun j0in perk0mpulan. 

Ermm..ape nak jadi ngan kaum Adam ni..?? Sedih, bile ade p0mpuan yang tak dapat merasa kehidupan berkelurga gara-gara ini kaum ramai yang menuntut di pusat-pusat and als0 bec0me the pretty lady..ish2!! (geleng-geleng). I really h0pe have s0me0ne 0ut there f0r me. I wanna have my 0wn family..!!

Dalam pukul... bape ek?? aaa pukul 11.47, kami beransur g0ing back t0 Jengka. Setelah thanks t0 tuan rumah, kami menuju ke kereta masing-masing. Dan beberapa 0rang tercicir di rumah Abang Yus0ff.. Bukan tercicir sebenarnye. Saje ditinggalkan, c0z t0m0rr0w have r0adsh0w at Rumah Cawangan. I think i wanna t0 g0. =)


Sampai Uitm b0ut 3.30 am. S0o sleepy!! But sampai bilik bukan terus tid0. I have assignment t0 d0. huhu~ Hermm, i will c0ntinue it t0m0rr0w..i'm s0 sleepy..huarghh~
 
"Nite everyb0dy..."


Friday, October 16, 2009

I'm in l0veee

http://www.emocutez.com


Tula tajuk entry aku kali ni..aku memang da lame in l0ve ngn dia ni. Tapi usha punye usha tak dapat-dapat gak..nak wat camne kan..da memang nasib aku..wuwu~

Camne aku leh in l0ve ngan dia ni?? Tu la yang aku d0k pikir ni.. Aku pun tak tau bile hatiku beat s0 fast when i meet dia.. Pelik kan?? But dats is da l0ve. Aku rase 1st time aku jmpe dia kt kedai f0n. Emm..dats time aku je pandang dia. Dia wat dunn0 je. Yela kan, da kiut memangla tak pasan 0rang cam aku ni. Bia jela, janji aku senang melihatnya.

2nd time, aku try g kedai tu lagi..k0t2 leh jumpe dia kan. Tetapi hanya hampa yang aku dapat. Dia takde.. Hmm..memang bukan naseb aku..terima jela.

http://www.emocutez.comThen, aku surfing la nak teng0k si dia. n SURPRISE!!! Aku jumpe dia!! Haha..sukernyerr..

Sape yang tak suke berjumpe ngan idaman hati kan.. Panjang pulak aku citer pasal dia ni...tapi tula, when i get excited, aku nak k0ngsi ngan 0rang...haha..


Nila idaman aku tu..hensem kan..awww



Then, aku suke kat s0rang laki ni. Suke teng0l muka dia yang hensem..(mesti kawan aku jeles nih!). Muka dia sweettt sangat!! ~senyum~ http://www.emocutez.comRase macam nak cium!! (eh, aku ke tu?) Dan aku tau ramai lagi w0men 0ut there yang suke dia gak. 0rang hensem kan sape yang tak suke.. Aku mule tau kewujudan dia ni mase aku teng0k muvi..best citer tu. Baru la aku sedar betapa co0l nyer dia. Indahnye ciptaan Tuhan (ayat budakbaek). ~cair~



Kan aku da cakap hensem..
Tapi yang ni confirm aku tak dapat..huhu~


Once da jadi idamanku
I'll try t0 get it..
tungguuuu

Wednesday, October 14, 2009

Ayak!!

http://www.emocutez.comt0day, i g0 t0 temerl0h bc0z i have sumthing t0 d0 there. Emm, kelas pagi ni cancel tanpa se0rang pun inf0rm me..agak terasa diketepikan..huuu~  Maybe they f0rg0t t0 inf0rm me..kita kene bersangka baek t0 every0ne kan even musuh..kan..!

Abaikan je perkara ni. Nanti jadi sakit hati, then jadi barah pulak. Bahaya tuuu..Demi menjaga kesihatan diri kita kenela selalu bersangka baek..(aku da mula melalut)..

Dalam kul 10 (k0t!), aku akan bergerak ke Bandar Tun Abdul Razak untuk menaiki bas Metr0. Terima kasih bas Metr0 kerna telah berjasa t0 c0mmunity. Without y0u, we have t0 take taxi which is very c0stly!! I'm n0t rich..kan..huh!

I late few minutes arrived at Temerl0h, then my friends agak geram t0 me..huu~ apela nasebku hari ni..s0ry, biandhei.. then, we eat at sum place (i blanje- pujuk la k0n0n)..hehe.. We walk ar0und temerl0h city until we get tired.. Fuh! Dalam keadaan panas beb! Baru panas dunia kan..ayat p0y0!
http://www.emocutez.com

Sedar-sedar da pukul 5 sementara tunggu bas kawan aku nih! And, nak pulak kene anta! And wait until dia naek bas.. Ngade-ngade..tapi dalam masa lebih kurang 5 h0urs ni aku puas hati dapat jumpe dia..hemmmm... (~smile~)

Dalam masa yang sama, rakans perk0mp0lan telah bergerak ke Kuantan untuk majlis dis night. Tak dapatla aku ikut.. Hmm, tak mengapa, Sabtu ni aku akan ikut sama ke UMP untuk makan..eh, untuk dinner. (eh, samala kan?)
http://www.emocutez.com



Agak penat berjalan dalam cuaca panas
U all jangan wat tau
nanti kulit gelap


Monday, October 12, 2009

Cara-cara nak cover malooooo...

  1. Kalo tersepak batu: Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..
  2. Kalo terjatuh beskal: cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...
  3. Kalo terjatuh tangga: terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...
  4. Kalo terjatuh dalam longkang: pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap kebersihan...
  5. Kalo jatuh ketika nak naik bas: jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....
  6. Kalo terjatuh di dpn bus stop: terus buat-buat pengsan sehingga ada orang membantu anda..kalo takde..baring terus sampai malam..(ni gk cara pantas nak tackle pkwe untuk p0mpuan)   
Try la..c0nfirm lu takkan malu..

Thursday, October 8, 2009

f0r all i kn0w

L0ng time i dun write b0ut xtvt right..? Its n0t dats i d0nt have but I wh0 is n0t participate. This Saturday will be g0ing t0 Lubuk Yu. But I'm n0t g0ing. It is n0t i'm bec0me arr0gant n0t t0 j0in but i have g0ing back. s0rry buddies.


Als0 this Tuesday, have gathering (majlis) at branch's h0use (rumah persatuan) @ Kuantan f0r my sisters and br0thers.. I dunn0 either i can g0 n0r n0t. But i really h0pe dat i can g0. Hmm..(~sigh~)


Final exam just a r0und da c0rner. My heart beating become more and m0re faster lately. It will begin 0n 0ct0ber 26. I really h0pe dis is my last sem @ Jengka. N0t bc0z i dunt like jengka, i like it very much but i shame if i stay here bc0z 0f extend. i really hate dats!


I h0pe..my friends n i will success dis year. It hard when we have resp0nsibilities as daughter/s0n, friends, student/w0rker and s0 0n.  I'm sure n0t 0nly me g0t these..especially when u the 0lder. All c0unt 0n u. Must be r0le m0del f0r little sister 0r br0ther. Huh!! f0r me, straight away, it s0 hard! I have s0me pr0blem in handle time management..very fail t0 d0 s0. if n0t, myb n0w @ s0mewhere else. i dun want make same mistake again.


http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comm0m, dad- i l0ve u! u help me s0 much..even i still @ jengka..need s0me m0ney, make s0me tr0uble, u still supp0rt me. if i have m0ney, i will n0t ask u. s0metimes i ashamed  to ask. but i dun have an0ther s0urce. Then i think married is the s0luti0n. I kn0w..u will argue my decisi0n. s0, i put away dats idea..dun w0rry k..


http://www.emocutez.comfriends..(tata, sasan, suesue, da,..i 0nly stated few names)- u guys, very supp0rt me when i in bad situati0n. Never fed up helped me. I'm very gratefull  have u guys as my friends. Thank you!! I l0ve u all!! Muaxxx!!!!



Ass0ciati0n- When da 1st time i entered, i just wanna t0 pr0tect myself. Then i realized it m0re than dats. Here, i learned and still learning h0w t0  pr0tect, help each 0ther, and many things m0re than dats. 0nly here i can learn. Thr0ugh it als0 i kn0w many pe0ple, n0t 0nly at Pahang but all 0ver da Malaysia.  Wh0 kn0w, i meet my sp0use tr0ught it..hAhA..Amazing huh! Thanks t0 G0d i meet all 0f dis..


And 0ther pers0ns wh0 i dun menti0n here..thanks t0 all u guys..(Speech like i will n0t meet any0ne after dis..hAhA!! ceh!) man always f0rget c0z it was created t0 always be reminds.


Thanks....f0r alls..

http://www.emocutez.com

1st time write in english
n0t very g0od c0z still learn 

Wednesday, October 7, 2009

Jangan teng0k/bace




What kind of picture this?
Nothing..i just upl0ad it..
haa..~


Sape yang sudi blanje aku henf0n?? Henf0nku hilang.. waa

Monday, October 5, 2009

Syyhhh... =]


Ape yang aku nak citer kali ni jgn bitau sesiapa tau.. syyyhhhh...Ini rahsia aku..aku nak berk0ngsi tapi ngan k0 je k. Yela..ngk0 la!

Citer ni pasal kawan@sahabat@rakan (pilihla yang mana ndak) aku. Aku baru tersedar dari mimpi@lamunan. Dia nila yang kejutkan aku. Aku rase macam kene TAMPAR!! Ya, diulangi TAMPAR..!! Berani bet0l dia ni tampar aku kan..!! Grrrr!!

Tapi 'tamparan' dia nila yang buat aku berfikir. Kal0 tak mahu aku nak berfikir! Bape jam dia basuh nasihat aku..dari jam 3 0r 4 smpai 5.30..fuh! Penat wa cakap lu.. (eh, gurau je)

Tapi bagusla kan..kal0 tak aku still terleka. Bukan lama dah. Bape minggu je.. Kat sini aku nak ucap terima kasih@thank you@ arigat0 @ gracias. Tanpa dia, aku akan terus hanyut. Sedar-sedar, mati aku.

Siapa dia? Biarla hanya aku, Dia dan DIA saja tahu.. =]
Kate rahsia kan.. =)