Sunday, September 27, 2009

Mandi kat air terjun Chamang

Seminggu bercuti raye kini kembali membuat tugasan masing-masing..huhu.


Baru ni kupu-kupu sepupu (-kak iza-) aku datang bersama kuargenya. 2 0rang budak kecik yang berumur 1 tahun lebey n 2 bulan (-al0ng- dan -baby Maisarah-) beserta 1 suami (-abang wan-)..mestila 1 suami je kan. Penat aku melayan anak-anak beliau yang nakal dan kiut! Sangat kiut!!! (kini aku tersenyum) =)) Baby Maisarah sangat ringan tau! Dukung dia lama-lama pun tak penat sebab ringan sangat.. (sekali lagi aku tersenyum) Betullll aku tak tipu!! Petang Sabtu tu kami gi Air Terjun Chamang. Besttttt sangatttt!!! Al0ng main air sampai taknak naek2. Badan dah mengeletar tapi still nak maen air. Sama cam mak dia..ish!


Bape jam ek kit0rang men air..huhu~ tak ingat dah sebab ser0n0k sangat haha.. Sempat gak la belajar menghanyutkan diri kerana air deras sangat..huhu~ (malu si0t!) Aku yang pada mulanya duduk atas batu then tergelincir..huhu~ Seb bek tergelincir dalam air, tak la sakit  kene batu kan. Sejurus badanku tenggelam di alam dalam air, serta-merta aku dihanyutkan 0leh air yang deras itu... Malangnya aku. Seb baek aku sempat mengetepikan diri ke daratan yang berdekatan. Kalau tidak, mungkin aku dah tak kembali ke Jengka. Manala tau aku dikidnap 0leh 0rang bunian ke...aku kan ch0mey..ahak!


Sekian sahaja saya, Sumerekawaii melap0rkan xtvt terbaru saya..(uiceh!) Ketemu lagi di lain xtvt. Sekian..

Tuesday, September 15, 2009

SELAMAT HARI RAYA

Di kesempatan ini aku nak ucapkan Selamat Hari Raya pada sume kengkawan.. dan sumer yang mengenali diri ini.

Walaupun p0se aku tak cukup, aku tetap nak beraya..ahakz! Well, p0mpuan..biasela kan. Dan sesiapa yang tau jalan ke umah aku tu, sila la datang beraya di rumah aku.. jangan memalu lak.


MAAF ZAHIR DAN BATIN
Kepada sesiapa yang pernah terasa hati..
dan pernah disakiti secara lisan atau perbuatan..
Sekali lagi ampun maaf dipinta.
Sem0ga hubungan persaudaraan kiata akan terus berkekalan.


Sunday, September 13, 2009

Sambutan Nuzul Quran d G0mbak

Semalam 3 biji buah keta telah bergerak dari Jengka ke g0mbak untuk Sambutan Nuzul Quran. Kami bergerak dalam pukul 12.15 kerana masalah make-up (guys k n0t girl)yang lama. Agak GERAM kerana janji telah ditetapkan jam 11.30 tetapi masih ade yang berani tunjuk muka walaupun LAMBAT! Errrggghhhh!!! Takpe! Aku se0rang pemaaf. =))

Mulanya aku jangka akan ke Jerantut untuk bergerak bersama-sama sebuah lagi keter (Big b0ss, CMK n Kak Dila). Rupanya mereka telah gerak dulu yang mungkin kerana kami ni lewat sangat..huhu~

Then kami pun bergerak secara k0nv0i (beramai-ramai). Perjalanan mengambil masa (pandai jalan ni amek masa) dalam 2 jam. Fuh!! Penat!! Macamla aku yang bawa kete. haha.. Walaupun begitu (ceh!) aku, apiq n sham enj0y berkara0ke untuk menghilangkan m0od letih.. Sampai ilangla suara untuk seketika..haha..giler p0y0! Kete laen aku tak tau ape aktiviti di0rang.. Weh! K0rang makan dalam kete ek.. Haha.. Giler sengal!!

Sampai di g0mbak lebih kurang pukul 4.30 petang. Oleh kerana keletihan, kesemua kami terlelap seketika di surau sch0ol Setia Budi tu.. dalam 30 minit k0t! Bangun je kami sume g t0ilet yang berdekatan untuk menyiapkan diri. Tukar baju, mekap sket..hehe.. Inila p0mpuan.. Then, kit0rang t0l0ng hidang makanan. Tak t0l0ng mane sangat p0n. Kami tak makan key..

Setelah Magrib masuk, aku terus meminum air asam yang di depanku. Giler gel0j0h p0mpuan ni..ish! 3 cawan aku minum! Haus punye pasal. Nasi abes gak la.. bile mane aku penah t0lak makanan kan.. hehe.. Siap makan sume ke surau untuk s0lat Maghrib, Isyak n tawarikh terawikh.. Pada jam 10.30 malam, kami dihidangkan dengan ceramah mengenai ehsan, penyucian jiwa dan ketentuan Ilahi (ni yang aku simpulkan). Tajuk ceramah ni aku tak perasan pulak.. *tak alert la tu*. Majlis ini abes dalam pukul 11.30 malam. Penat memang penat but aku hepy dapat jumpe blek kawan-kawan same batch ngan aku; J11.

sayangggg kamu *hug2*


Akhirnya kami bert0lak pulang ke Jengka dalam pukul 2. Sekali lagi aku berkara0ke dalam kete.. bukan aku je key! Mata da penat tapi terpaksa kutahan untuk menemai driver; Apiq. Sham turut terlibat dalam menyumbangkan suara... wo0..w0o~

Jam menunjukkan kul 6.30 dan kami decide nak pulang ke uitm. Ade yang ade event arini s0, tak dapat t0l0ng makngah wat kue.. Laen kali ea makngah.. S0ryyy.. Sampai je di bilik, aku da berada di atas tilam.. Tanpaku sedari, mataku tertutup perlahan-lahan dan aku sedang melayari alam mimpi...ZzZzZzZz
Macam-macam ade dalam mimpiku *suke*

Aku harap dapat menyertai xtvt camni lagi
Hanya jika keje tak banyak..

Saturday, September 12, 2009

Ke G0mbak

Malam ni aku penat..lenguh badan cam orang tua!haha

Es0k aku akan bergerak ke g0mbak. Buat ape? Saje jalan-jalan cari makan. Erk!! Makan? Eh, mane de.. Jalan-jalan cuci mata je.. (P0se ke tak ni?) Haruslah p0se!!

Kita abaikan yang atas ni. Bukan penting p0n kan. Berbalik pada cerita tadi. Aku ade kata nak g g0mbak kan. Tujuannye adalah untuk berkumpul (sekali lagi aku mengarut). *geleng-geleng kepala* 0k! (Sementara aku masih waras) Sebenarnye sempena Nuzul Quran. Tentatifnye seperti berikut:

Tentatif *alert*

Sambil mendengar lagu raye ni, aku bermesejan dengan ahli di Shah Alam.. (Siapa?) Es0k jumpe gak kan.. Macam la tak jumpe banyak taun tahun. Haha.. tak sampai pun setahun.

Es0k kami dijangka mula bergerak pada jam 2 petang ke Jerantut dulu. Tapi aku musykil, benar ke pukul 2 baru gerak? Hmm... ;'> Pape jela..janji sampai ke tempat kejadian. Tetiba aku rase excited nak g G0mbak. Kenapa ek? Aku rase sebab aku akan jumpe kawan-kawan same batch ngan aku. Batch J11..!! Muahahaa...(cam sewel).

Es0k kami akan bergerak dengan menaiki kereta. Mungkin dalam 3 biji buah kereta. Da lama aku tak menyertai kegiatan seperti ni. Rindunyer!!

Thursday, September 10, 2009

;p lalala~

mo0d: gembira ;p

Melihat pada suasana sekarang (gelap subuh) mengingatkan aku betapa berkuasanya Yang Esa.. Dia mampu menjadikan malam dan siang yang mana manusia tidak mampu mencipta.. Manusia kan kreatif..! Cuma ciptaan Tuhan je mereka tidak berjaya menghasilkannya.
Azan baru je memecah kesunyian pagi. Aku pasti ade beberapa makhluk yang sedap melayan mimpi indah mereka. Aku..kebetulan ade kelas pagi ni. Jika tidak pasti aku termasuk dalam g0l0ngan itu. Alpanya aku!!

Mendengarkan lagu raya ni mengembalikan n0stalgia lama. (Senyum..) Sungguh gembiranya kanak-kanak menyambut raya..seperti aku dulu-dulu.. P0int utama, DUIT RAYA! hehee..



Sekarang susah nak dapat DUIT RAYA wo0.. Dengki sungguhla aku ngan dak-dak ni. hAhA.. Nak je jadi budak semula.. Sume rumah aku nak g semata-mata DUIT RAYA.. Sekarang, aku jadi pemalu.. Yela, aku da jadi anak gadis yang ayu gitu.. (ceH!) Sekarang 0rang sibuk tanye bila nak kawen. Huhu~ Ape kawen-kawen ni. I muda lagi k.. Nak enj0y life dulu, kumpul duit dulu.. Kawen ni tunggula dalam 4-5 tahun lagi. InsyaAllah aku akan kawen.. Hehe


Bila pikir pasal future..aku teruja nak tau
Kalaula kita tau future kita..

Friday, September 4, 2009

Kenapa?

Sekali lagi badanku mengingkari akalku..huhu~ apela nak jadi ngan aku ni.. SUDAH!!

Ape kene ngan Melayu ni sebenarnya?? Aku pelik! Bila berjanji susah sangat ke nak ikut masa yang sama-sama persetujui? Bukan aku yang tetapkan kan?!

Ape yang aku rapukan ni? Entah! Aku pun taktau.. Pape jela labu..