Wednesday, February 25, 2009

Serabut

Harini aku dijangkiti penyakit yang sangat susah untuk aku lari darinya.. *mengeluh* Penyakit.. SELESEMA! Yup! Dalam setahun, tak sah kal0 skali aku tak kene.. Skang, mulela badan aku lemah je...huhu~~ (Baru dugaan sket..ish..ish..ish..)

Balik je umah, aku diberitahu yang Ita tak sihat. Beliau kene masuk air.. Sian kat beliau.. Banyak sangat makan angin.. Kelas pun tak datang.. Yang aku tak puas hati, rumate beliau langsung tak t0l0ng beliau.. Sakitla jugak hati ni. Kal0 i dapat t0l0ng, i t0l0ng u.. haisy.. Aku rase, ubat yang d0kt0r bagi tu, beliau tak sentuh pun. Hmm..takut sangat ngan ubat tuh!

Hmm..aku sebenarnye tensen ni.. Asignment BD aku nih tak siap lagi.. Da bape hari aku ngadap bende ni je!! Isnin ni da nak present.. Waaaaaaaaa...... Ape pun tak siap lagi ni.. Jumaat ni da nak g camping. Tu pun aku tak sure jadi ke tak aku g. Sebabbb.. Jumaat tu gak ade bengkel ECO. Kal0 aku tak dapat gi, terpaksela Huda s0rang je wakil p0mpuan dari Jengka.. Pape pun aku akan try bincang ngan lecturer aku tuh.. Teng0kla dulu camne. Penat r aku nak pikir pasal artikel ni..Arghhhhh!!!!

Tuesday, February 24, 2009

*sigh*

hAit!! hehe.. Ini gamba mase bengkel teknik belajar aritu.. Satu gamba je yang aku ade..yang len tu.. tak payahla ek.. Jom kite layann...Zaass!!
Nampak tak aku?? hehe..
Semalam aku g makan kt kedai persatuan.. Biasala, aktiviti rutin tuuu.. =) Mulenye aku malas nak makan tapi bile teng0k MD ngan Lan makan, nafsu makanku teruji.. Walaupun hanya makan bubur nasi, still aku terliur.. Slurrpppp.. Dengan kerajinan NaNA meng0rder, akhirnya, aku dapat juga ape yang kuhajati..heheeeee.. And, malam tu gak skali lagi aku dapat makan free.. MuahAhaaaa...Kejamkah aku?? Sory ek...

Minggu ni akan ade majlis p0t0ng kt Penang.. Bas tak dapat.. So, maybe sewa bas luar je.. kami pun baru dapat berita ni malam tadi.
Memang payahla nak dapat bas UiTM 0n da sp0t.. Niat dihati ingin je aku ke rumah Ustaz.. Nampaknye bukan rezeki aku la ni.. huhu~~ Emm.. Aku akan g camping ngan Huda bagi
meneman beliau.. (k0n0nnyela)


Emm..nantikan ekspedisi campingku.. wallah!!
p/s: s0mething will happen i think...

Sunday, February 22, 2009

Semalam dan hari ini

Semalam ade bengkel teknik belajar... Agak sama seperti sebelum ni.. Sebelum ni, aku x dapat nak j0in e-gr0up c0z e-mel aku salah..huhu~ Maybe aku yang tersalah tulis..

Then di tengah-tengah bengkel tu..Aini mengadu sakit perut. Aku ingat x teruk sangat, s0 aku bawa beliau ke surau wanita untuk rest kejap.. Then, beliau menangis.. Apa aku nak buat?? Aku kesiankan beliau tapi aku tak mampu nak men0l0ngnya.. kal0 la beliau senang makan ubat seperti aku... Yang Fizul lak..aku tak tau nak tulis ape.. Baru aku nampak muke serius beliau...haha.. Bukan ape, sebelum ni, aku slalu nampak beliau men-men je.. Risaula sangat!!

Lepas tu, aku suh Fizul panggil Ita.. Aku memang tak reti bab-bab jaga 0rang ni.. Fail!! Nasib baik Ita ade.. Kami paksa gak Aini ke h0spital.. Ngan bantuan Nana n kereta beliau, kami terus memapah Aini ke kereta Nana.. Agak laju Nana drive.. Maybe risau ngan keadaan Aini.. Aini~ ramai yang risaukan kam0 tau tak??!!

Di h0spital, Aini kene cucuk..huhu~~ Then, dimasukkan air.. Bab ni Aini kene tabah ea. Agak lama kami menunggu di ruang menunggu.. Beberapa minit kemudian, Fizul pun sampai. Risau sangat la tu!! Aku ngan Nana blek uitm.. Sampai-sampai, sume 0rang tengah rehat.. Masing-masing berpecah.. untuk makan.. Aku ngan Nana makan dulu.. Selesai makan, Ita call suh jemput. Hmmm... nampaknye Aini da 0k sket..

Lepas anta Aini ke biliknya, kami ke Audi 2.. Masing-masing da masuk dalam gr0up.. Aku pun masuk gr0up Anis ngan Lan.. Ita lak, masuk gr0up Anip n Din.. Nana?? Agak lame discussi0n kami.. setelah selesai, Abang Man simpulkan cara belajar yang smart =)

Abes je bengkel ni.. Sume nak makan petang..hehe.. Aku kene g jemput Huda kerana baru aku perasan ade mesej dari Huda.. Beliau dah nak sampai Jengka.. Aku g jemput Huda tanpa sempat menjamah kueh petang tu.. Kueh ape yang mereka makan ek?? Lepas jemput Huda, kami jalan-jalan kt pasar jap.. Then balek umah..

Harini lak.. g kelas kemahiran.. Emm..arini kelas abes agak awal.. Tak ramai yang datang sebab ade yang g camping, n ade gak yang tak sihat.. Bagi yang tak sihat tu, m0ga cepat sembuh.. Huda ajak g tapau makanan kat dining, s0, aku ngan Huda takla j0in kt Peksat..

Petang ni aku tak tau nak kua ke tak.. Macam taknak tapi..ntahla.. Makan free tu..hehe ;p Harus ke aku g?? Ingat nak ajak Ita tapi beliau d0k dalam la pulak.. Kal0 aku ade transp0rt sendiri senang..


Nak kua ke tak eh??

*thinking...*

Friday, February 20, 2009

Ermmm...

Hari ini aku ade quiz..s0, sumernyer berjalan dengan lancar.. Alham Dulillah..

Gi Peksat jap, makan-makan ngan Huda, Ita, Lan n Farid..bincang pasal rancangan mereka di minggu hadapan..nampaknya aku ditinggalkan lagi..huhu~~

N0thing to say m0re...

Thursday, February 19, 2009

Keras Kepala

Dimulakan cerita diadakan sukan antara negara-negara ASEAN di KualaLumpur. Salah satu acara ialah pertandingan keras kepala. Cara pertandingannya ialah seseorang itu perlu terjun dari bangunan tinggi dan kepala didahulukan dan dapat kebawah tanpa apa-apa kecederaan. Dimulakan pertandingan peserta dari Thailand naik ke tingkat 1 dan terjun...whooosh! Gedegam! kepalanya menghentam tanah. Dia bangun tanpa apa-apa kecederaan.

Peserta kedua dar Filipina naik ke tingkat 2 dan terus terjun Zooooom!Bang! Dia bangun dan mengosokkan kepalanya. Penonton bertepuk tangan. Peserta ke 3 dari Singapura berlari ke tingkat 3 dan terus terjun ala Sommersault dan terus sampai ke bawah dengan pantas. Beliau dengan tangkas bangun dan mencuci kotoran dikepalanya.

Tiba pula peserta dari Malaysia yang harus terjun dari tingkat 4. Beliaudengan perlahan berjalan ke tingkat 4. Sampai ditepi beliau berdiri Sahaja. Pengadil menjerit jerit suruh dia terjun. Dia mengeleng-ngelengkan kepalanya kerana tidak mahu terjun. Jurulatihnya bertempik menyuruh dia terjun.Dia masih berdiri dan tidak mahu terjun. Oleh kerana beliau adalah peserta terakhir pengadil-pengadil memutuskan untuk bermesyuarat. Keputusannya pemenang pertandingan keras kepala adalah dari..... MALAYSIA..

Akhirnya...

Akhirnya..gembira aku apabila keaadaan pulih seperti biasa.. Tiada lagi ketegangan yang melanda.. Aku bersyukur sangat-sangat.. Mudah-mudahan ianya berkekalan..

Wednesday, February 18, 2009

Apa nak jadi??!!

Aku bet0l-bet0l tensen ngan perangai yang satu nih..!! Aku bet0l-bet0l tak suke!! Persaudaraan bukan sesuatu yang b0leh dipandang remeh! Kita dilahirkan dengan persaudaraan yang terjalin..walaupun kita sendiri tak mengetahuinya..Jika sudah terjalin, mengapa harus diputuskan? Apa hak kita untuk memutuskannya?? Ingat senang ke nak mengikat perjalinan ini..?? Senang-senang je nak putuskan.. Tak paham aku..

Kita kan bawah satu langit..Kalo tak nak sangat bermasyarakat g cari satu tempat yang tak de 0rang, k0 d0k situ s0rang-s0rang!! Dan yang paling aku hangin, mengapa aku menjadi pengantara?? Aku tak suke nak menjadi pengantara yang tak baek ni.. Kan senang kal0 settle cara baek..Sampai bila nak lari dari masalah..?? Masalah mematangkan kita.. Jika tak, kita masih di takuk lama.. Jadikan dugaan itu sebagai cabaran. Jika skarang kita lari dari masalah, bagaimana kita nak menghadapi masalah yang di akhirat kelak?? (kan aku dah mengarut)

Aku dah letih pikir pasal ni.. Bukan aku tak nak t0l0ng tapi aku tak reti nak t0l0ng manusia yang slalu lari dari masalah.. face it! Kan kita diajar bergerak maju ke hadapan.. Bukan melangkah selangkah ke belakang.. So, berani berhadapan ngan masalah.. Kami ade untuk membantu.. Penatla...

Tuesday, February 17, 2009

TQ..TQ..

Malam tadi, aku seorang berdua je wanita di kedai kami (kedai persatuan kata penyelia kami..heh). Mulanya niat dihati ingin je aku bergerak pulang lantaran sahabat serumahku tidak turun padang. Sorang tak dapat datang kerana tuntutannya sebagai pelajar..lagi, keretanya rosak..hmm..Yang lagi sorang stay kt dalam uitm, juga kerana tuntutannye sebagai pelajar..Aku??? hmm..ntahla..

Jika diikutkan hati, maybe malam tadi aku tak turun. Mujur ada Huda yang bersungguh-sungguh mengajak aku. TQ Huda.. Dan malam tu juga aku dapat makan mee free..hehe.. Sari suntuk aku terlupa untuk makan..sedar-sedar perutku dah berkeronc0ng..hehee...Pape pun TQ P0jie..Sibuk menjadi pendengar yang setia, tidak kusedari jam bergerak ke angka 2.. Puas aku memandang P0jie..hint pun da diberi..(bukan mengg0da tau)..beliau tak gak paham-paham. Hmm..dahla kelas pukul 8 pg..napela aku tak stay kat dalam je. Then, beberapa minit kemudian, Abg Lee bangun..hihi..Ade can aku menumpang kerete beliau. heheee...Sori ea Ita, Huda...Sapa suh u all tak j0in i...

Aku pun ape lagi..terus mengambil kesempatan yang ade..bukan ade niat laen pun..Aku ikhlas nak menumpang balek umah je ni..Kalo tunggu P0jie ngan Midi, tak tau la pukul bape baru mereka bangun dari kerusi tu..TQ Abg Lee..n Sara..(terlupe lak! ;p)

Pagi ni, Pain sudi menghantar aku ke kelas..Lagi sekali aku ingin mengucapkan TQ, syukran, terima kasih, she-she..pada sume yang mambantu aku..dan memberi makan.. hehe..TQ!!!

Monday, February 16, 2009

heh.. (^o^)

Nila gamba kek aku...huhu~~ TQ mummy, daddy..uiceh!

p/s: c0meL tak??

Huh!! Yippieee!

huh! akhirnyee 'berjaya' juga aku membentangkan pembentangan aku dengan haru birunye..huhu~~ (T~T) Mane taknye.. berterabur..!! Dengan aku tak ready, artikel yang hape kebende ntah..satu haram pun aku tak paham..Tula, sebelum ni aku banyak sangat bergumbira..kan skarang da kelam kabut..

Pada tanggal 15 februari yang lepas aku telah menyambut ulang tahun kelahiranku yang ke-21..ah-ha! Da tua pun aku nih. So, aku pun bergegas pulang ke rumah lantaran ingin menyambut bersama keluarga terchinta..ceh! After test, aku bergegas menyuruh Aldahu Alhuda membawa aku ke stesen bas Jengka. Then, ape lagi..aku pun membeli tiket Metr0bas ke Temerloh..hehe..Sesampai di Temerl0h, aku terus menelep0n ayahku..(aku bukan anak manje k)..Kebetulan yang bukan kebetulan, ayahku sememangnya telah berada di kampungku (kg.tenggoh, Temerl0h).

Petang tu jugak, kami berangkat pulang ke Bentong dengan menaiki Kenari merah ayahku..(sape lagikan).. Petang tu, my mummy membelikan kek kegemaranku iaitu kek c0klat sempena befday..yippiee...sukernye! =D Di malam hari, aku memdapat banyak sms dari rakan-rakan yang mengingati tarikh keramat aku tuh..Bertuahnye aku..

Walaupun aku tak dapat mengikuti 'r0mb0ngan' ke UMP, aku still dapat mem0ry yang hepi..hehe..
p/s: nanti aku d0nl0d gamba kek yang mak aku beli.. =D

Saturday, February 14, 2009

Malam Pagi yang penat..

Balik dari kompleks td, aku terus meminjam laptop kawanku..maklumla, xde laptop mahupun pc sendiri.. (T_T) Lantas, aku menyiapkan assigment aku dengan kelam kabut..fuh!! penat gak nak cari idea ni.. nak-nak aku sorang je yang memikirkannyee..ahli gr0up aku sumenye d0k kt dalam..dahla kene hanta esok..huhu~~ masalah gak d0k luar ni..apakan daya..

Mujurla siap gak assigment aku yang satu nih..ni baru satu, bel0m yang len-len..xpe, due date lambat lagi (ayat poyo). Then, harini gak ade test tepat jam 8.30 jam pagi nih! ad0ih...jem kpale otak aku nih..satu ape pun aku x bace lagi ni..camne la.. td ita da bising-bising s0h aku blek terus bace buku tapi tak dapat aku ikut katenye itu..s0ri ita..

Kalo ikutkan aku nak satu gr0up ngan ita, su n insan tapi banyak t0l ar dugaan untuk aku..mereka terpaksa berjauhan ngan aku lagi sem ni. terpaksala aku mencari ahli gr0up yang len...bukan aku tak sudi masuk gr0up len tapi aku dah terlalu biase ngan su, insan n ita ni..mereka ni la yang banyak membantu dan memberi semangat kepadaku..
TQ sahabat..!nanti i blanje u all minum air sirap ea..

aku nak bace sket subjek PR ni..d0akan kejayaankuuuuu...daaa~~

Friday, February 13, 2009

post ku yang pertama.. =)

Minggu ni kami akan bergerak ke UMP. Al-malang bagiku kerana tidak dapat mengikuti..huhu~ apakan dayaku, nasib tidak menyebelahiku..dek kerana sudah beberapa kali bonda kesayanganku (bukan mamy di rumah sewa) menyuruhku pulang ke rumah..katanya ade surprise..(pandai sungguhla..) Apakah surprise itu..?? tak sabar nak tau..h0h0h0...

Malam semalam, aku dan rakan-rakan sa-udara memenuhi tuntutan persatuan dengan 'menyerbu' bilik-bilik juni0r kami..muahaha...malangnyeee (banyak t0l malang!) kebanyakkan daripada mereka ini menhadiri kelas dan xtvt universiti...aku?? tak pergi ke?? "aku kan seni0r" (bak kate
ita budak baek) hehe...

Berkata tentang xtvt universiti ni..aku sangatla tak puas hati pasal pembahagian kup0n.. sungguh menakutkan!!! bukan ape..aku rase, pembahagian kup0n ini telah menukarkan wajah-wajah ayu lagi s0pan kepada kengerian...tula yang dapat aku gambarkan. aku penah nak bagi kup0n kepada siswi2 ni dengan semangatnye..tetapi semangatku bertukar menjadi ketakutan.. mase tu aku hanya terpikirkan beberapa buah untuk kegunaan aku mempertahankan diri. mereka ni, bert0lak-t0lakan sehingga hampir menghimpit aku..aku ni bukanla besar mane pun. parah nanti, aku jugak yang sengsara s0rang-s0rang. huh! mujurla ade her0 membantu aku..Ceh! apabila kup0n habis, masing-masing memandangku dengan tidak puas hati..bukan salah aku kup0n abes..haisyh...

Emm..petang ni mamy aku ajak aku naik k0mpleks untuk melawat 0ur juni0r..mudah-mudahan adela mereka di bilik..aku pun risau gak ngan bilangan yang tak berapa nak banyak ni..huhu~
Dengan es0knye aku nak test lagi...huhu~~ Permudahkanla perjalanan keje kami ini..aminnn....

Thursday, February 12, 2009

i'm still new

hai..heloo n salam...

aku masih dalam pembikinan menjadi blogger..sebarang pandangan dan pendapat amatla di alu-alukan...

bagaimana aku boleh terjebak?? sumenye bermule dengan rakanku.. aku melihat beliau membuat blog beliau..dan aku terus tertarik untuk membikin satu untukku.. sebenarnye da lame aku terpikir..tetapi, baharu sekarang ianya terjadi.. so, for the beginning, aku hanya mencoretkan ini sahaja..

berjumpe di lain kali...salam mesra...daa~~